Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Patrik Karlsson Lagemyr har drabbats av ännu en tung skada. Mittfältarens korsband är nämligen av.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Patrik Karlsson Lagemyr har drabbats av ännu en tung skada. Mittfältarens korsband är nämligen av. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Patrik Karlsson Lagemyrs korsband är av

Patrik Karlsson Lagemyr är tillbaka i skadehelvetet. Under tisdagen meddelade IFK Göteborg att mittfältarens korsband är av.
– Just nu är det bara att gräva ner sig, säger sportchef Kennet Andersson till GP.

Patrik Karlsson Lagemyrs skadehistorik är vida känd. 22-åringen har under sin unga karriär drabbats av ansiktsförlamning, körtelfeber, spricka i foten, fraktur på vänster knäskål och även en stressfraktur på nästan samma ställe.

Därför höll många Blåvitt-supportrar andan när mittfältaren tvingades lämna planen under omstarten mot Östersund under helgen.

Dock blev det en blytung nyhet som IFK Göteborg skickade ut under tisdagseftermiddagen. Efter en magnetröntgen visade det sig att "Pakas" korsband är av.

– Korsbandet är av och det innebär givetvis att det inte blir något mer spel den här säsongen. Sedan ska han tillbaka, så är det bara. Det är vi många som ska se till, säger IFK:s fysioterapeut Calle Persson på klubbens hemsida.

"Bara att gräva ner sig"

Säsongen 2019, som alltså tog slut alldeles för tidigt, var succéartad för Patrik Karlsson Lagemyr som var en stor del av IFK Göteborgs positiva vår. På tolv matcher levererade han fyra mål och lika många assist.

Sportchef Kennet Andersson lider med sin spelare.

– Det kom som en chock. Knät verkade stabilt, men jag kan inte det medicinska. Vi har pratat med ”Paka” och informerat laget. Hur illa det är vet vi inte riktigt ännu.

Sportchefen vill inte spekulera i vad skadan innebär för laget.

– Just nu är det bara att gräva ner sig. Det har inte gått så många timmar sedan beskedet, så man har inte hunnit tänka på något annat än spelaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.