IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr.
IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyr. Bild: JOSEFINE LOFTENIUS

Patrik Karlsson Lagemyr självkritisk – trots ännu ett mål

Patrik Karlsson Lagemyr blev målskytt på nytt – men han var inte speciellt nöjd med sin egen insats mot IFK Norrköping.
– Jag har höga krav på mig själv, men försöker fortsätta även när det går tungt, säger han.

ANNONS
|

Med dryga timmen spelad av mötet mellan IFK Göteborg och IFK Norrköping slängde Poya Asbaghi in Hosam Aiesh och Giorgi Kharaishvili.

De blåvita lyckas få mer fart på spelet efter det. Och faktiskt kvittera IFK Norrköpings ledning. Emil Holm spelade fram Patrik Karlsson Lagemyr till 1–1. "Pakas” tredje mål för säsongen.

Det hjälpte dock föga.

IFK Norrköping gled ifrån. Det blev 2–1 – och 3–1.

Efter slutsignalen suckade Patrik Karlsson Lagemyr. Mycket på grund av sin egen insats. Han var inte nöjd med den.

– Det är klart att det är kul att göra mål, men jag är ändå besviken. Jag slarvade mycket. Det var mycket felpass och dåliga touch. Men jag försökte istället för att gå och gömma mig, det blir man inte en bättre fotbollsspelare av. Jag försökte fortsätta köra för självförtroendet och allt.

ANNONS

– Och jag är stolt över att vi vågar. Även om vi missar ibland så fortsätter vi bygga på.

Som alla känner till har Patrik Karlsson Lagemyr haft ett skadehelvete bakom sig. Korsband har rykt. Hur känner han att resan tillbaka mot formtoppen går?

– Klart upp och ner. Jag försöker få in i mitt huvud att det var länge sedan spela sådär mycket matcher. Självförtroendet kommer, tempo och allt. Jag har väldigt höga krav på mig själv och försöker försöka även när det går tungt.

Efter sex spelade matcher har IFK Göteborg två segar, två kryss och två förluster. Hur bra står laget sig egentligen?

– Vi är inte nöjda. Vi har inte varit hur bra som helst, men inte jättedåliga heller. Vi har höga krav på oss själva och vet att vi kan bättre. Sedan är det svårt att säga var vi står nu.

– Det som är bra är att det kommer en ny match redan på torsdag där vi ska kriga för en finalplats.

IF Elfsborg väntar där. Det är semifinaldags i Svenska Cupen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS