Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Patrik Karlsson Lagemyr siktar på comeback till allsvenska premiären mot Elfsborg men kommer inte stressa. Bild: JOHAN AXELSSON
Patrik Karlsson Lagemyr siktar på comeback till allsvenska premiären mot Elfsborg men kommer inte stressa. Bild: JOHAN AXELSSON

Patrik Karlsson Lagemyr på väg tillbaka - börjat träna

Sex månader efter den svåra knäskadan närmar sig Patrik Karlsson Lagemyr en comeback. Han har redan genomfört två fotbollspass.
– Jag har kommit en bra bit på vägen, säger mittfältaren till GT.

I somras var olyckan återigen framme för Blåvitts mittfältare Patrik Karlsson Lagemyr. Dagen efter att han förlängt kontraktet med IFK Göteborg drog han av korsbandet mot Östersund.

Strax därpå genomfördes en knäoperation men en säsong som "Paka" inlett på ett strålande sätt var över.

Nu kommer besked om att rehabiliteringen går bättre än väntat. Endast sex månader efter operationen är Paka tillbaka i fotbollsträning igen. Detta rapporterar GT.

– Jag känner mig som en människa igen. Fyfan vad kul det är, säger Patrik Karlsson Lagemyr till GT.

Får ta tid

Den värsta perioden av rehabiliteringen är över och nu handlar allt om att återigen komma i form och ta sig in i laget. Målsättningen är att vara spelklar till premiären mot Elfsborg men han vill själv låta rehabiliteringen ta den tid den tar. Skulle han vara tillbaka redan då ser han det som en bonus.

– Jag vet inte exakt var jag ligger i själva rehabiliteringsperioden men jag har kommit en bra bit på vägen, säger han till GT.

De båda träningspassen har hållits i Prioritet Serneke Arena tillsammans med spelare från Häcken och Blåvitt som ska ut på landslagets januariturné. Restriktionerna från IFK Göteborgs sjukgymnast Fredrik Larsson var tydliga om att ingen fick röra Paka.

– Att vara ute på planen och spela fotboll... fy fan vad kul det är alltså! säger Paka till GT.

På onsdag gör IFK Göteborg första kollektiva träningspasset för året.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.