Patrik Ingelsten redo att ta över efter Bosko Orovic

Bosko Orovic tid i Gais är över – nu är det dags för hans högra hand sedan två år att kliva fram.
– För spelarna är det bara att acceptera beslutet, säger Patrik Ingelsten som tillfälligt tar över som huvudtränare.

ANNONS

Tidigt på måndagsförmiddagen kom beskedet: Gais väljer att avbryta samarbetet med Bosko Orovic och omedelbart arbetsbefria honom. I hans ställe får nu den assisterande tränaren Patrik Ingelsten ta över rollen som huvudtränare.

– Det kom lite oväntat, men det är ett beslut som styrelsen har tagit. Då får vi förhålla oss till det.

– Det är surt när det blir på det viset, men så är det i den här världen. Det är både spelare och tränare medvetna om. Jättetråkigt, men det är bara att acceptera det.

Samarbetet mellan Orovic och Ingelsten har pågått i nästan exakt två år, sedan Orovic anslöt till klubben sommaren 2017. Nu går de skilda vägar igen.

ANNONS

– Det är inga hard feelings mellan mig och Bosko, vi är jättenära vänner. Han har jobbat hårt för Gais men nu gick det tyvärr inte.

"Vi vill få ordning på resultaten"

Patrik Ingelsten tar nu över som huvudtränare i väntan på att klubben hittat en ersättare för Bosko Orovic. Under måndagsförmiddagen tränade han laget efter att beskedet kommit.

– Det är många spelare som frågar saker, som tycker och tänker. Det blir alltid ett avsked när man har jobbat tight med varandra. Men för spelarna är det bara att acceptera beslutet. Mitt i all lagsport är man en individ också, man måste ta ansvar för den klubben man spelar för. Det är verkligheten.

Många supportrar har visat sitt missnöje mot Bosko Orovic. Det har diskuterats huruvida spelarna själva har ifrågasatt sin tränare internt, något som avfärdas helt av Ingelsten.

– Jag tror absolut inte att spelarna har diskuterat det här internt. De har haft fullt förtroende för Bosko.

Nu ska Gais försöka att vända den negativa trenden. Efter fem raka förluster måste laget börja vinna för att inte dras med i bottenstriden.

– Det blir det väldigt hårt jobb. Vi har inte en positiv trend just nu. Nu får vi se på möjligheterna i stället för att se tillbaka. Vi får glömma det som varit. Vi vill få ordning på resultaten, hitta hur vi ska göra för att få med oss poäng.

ANNONS
ANNONS