Paret om omtalade bilden: ”Det är mäktigt”

När Elle UK släppte ett nummer med fokus på sommarens fotbolls-EM prydde Magdalena Eriksson och Pernille Harder omslaget – iklädda rosa klänningar. Bilden har fått stort genomslag i sociala medier.
– Att jag och Pernille kan visa upp vår kärlek till varandra och vad vi står för i en sån typ av bild. Det är mäktigt, säger Magdalena Eriksson till Sportbladet.

ANNONS
|

Paret Eriksson–Harder träffades i Sverige när de spelade tillsammans i Linköping. Nu är de etablerade spelare på yppersta värdseliten för sitt Chelsea och viktiga kuggar i respektive landslag i sommarens EM-slutspel.

Det mästerskapet uppmärksammas i det senaste numret av brittiska modemagasinet Elle som under rubriken ”Everyones game” fotograferat ett antal personer som är viktiga för damfotbollen på olika sätt. På omslaget syns det dansk-svenska paret.

Bilden delades av de själva och har fått mycket kärlek av profiler som Megan Rapinoe och Lucy Bronze.

– Jag kände mig jättestolt. Det är inte ofta jag känner så inför att lägga ut något men den här bilden betyder väldigt mycket. Jag tycker att den är extremt mäktig, kraftfull och cool. Att jag och Pernille kan visa upp vår kärlek till varandra och vad vi står för i en sån typ av bild. Det är mäktigt, säger Magdalena Eriksson till Sportbladet.

ANNONS

”Då började vi tänkta:”Vi är förebilder””

På omslaget syns alltså det dansk-svenska paret, som även tidigare har uppmärksammats internationellt sedan en bild på när de kysstes efter en VM-match 2017 spreds i sociala medier.

– Det är galet, den där bilden tweetades ut över hela världen, Argentina, Brasilien. Vi har alltid betett oss naturligt, vi har inte tänkt på att vi kan inspirera, vi har inte lagt upp bilder på varandra eller något i den stilen. Men när vi såg fotot och kommentarerna, då började vi tänka: ”Vi är förebilder”, sa Pernille Harder till The Guardian då.

LÄS MER:Guide: Allt om fotbolls-EM i England 2022

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS