Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Berg deltar i en träning med Blåvitt den 4 maj. Bild: DANIEL STILLER
Marcus Berg deltar i en träning med Blåvitt den 4 maj. Bild: DANIEL STILLER

Panathinaikos utmanar IFK Göteborg om Marcus Bergs återkomst

Marcus Berg kan vara på väg bort från ryska FC Krasnodar.
Frågan är vart han hamnar härnäst. Blåvitt drömmer om att hämta hem anfallaren, men enligt grekiska SporTime vill Panathinaikos göra detsamma.

Efter en träningsvecka med Blåvitt är Marcus Berg tillbaka i Ryssland och FC Krasnodar. Det har däremot inte stoppat ryktena om en flytt, där bland annat Blåvitt nämnts som en potentiell destination för den 33-årige anfallaren.

LÄS MER: Marcus Berg uppges nära återkomst till IFK Göteborg

Nu verkar det som att Blåvitt får motstånd i dragkampen om Bergs återkomst. Enligt grekiska medier är det förra klubben Panathinaikos som vill ha tillbaka anfallaren i sommar, vars kontrakt med FC Krasnodar utgår i slutet av juni.

På SporTimes förstasida syns Berg i den grönvita tröjan igen, där det spekuleras om en återkomst till Grekland. Något som Fotbollskanalen var först med att rapportera om.

Enligt tidningen kan värvningen möjliggöras av Bergs sänkta lönekrav.

Anfallaren gjorde över 150 matcher för den grekiska storklubben mellan 2013-2017, där han bland annat vann den grekiska skytteligan i sin sista säsong med 22 mål på 28 matcher.

Besked inom några veckor

I början av maj dök ett bekant ansikte upp på Kamratgården. I väntan på att få åka tillbaka till Ryssland tränade Marcus Berg med Blåvitt i två veckor, vilket satte ordentlig fart på rykteskarusellen.

Blåvitts sportchef Kenneth Andersson fick då svara på frågan om klubben diskuterat den 33-årige anfallarens framtid.

– Vi försöker hålla dialog med spelarna som är ute i Europa, sen går inte det alltid. Så vid dessa tillfällen blir det ett ganska bra läge att stämma av hur läget är och i vilken fas i karriären spelaren är, men även hur det är för oss, sa Kenneth Andersson till GP den första maj.

LÄS MER: Berg tränar med Blåvitt – igen: ”Finns ett intresse”

Marcus Berg talade nyligen om sin framtid i ryska Sport-Express, där han berättar att hans utgående kontrakt kan komma att förlängas. Den ryska klubben har gett honom ett förslag om en månadslång förlängning, i väntan på att den ryska ligan ska dra i gång igen.

– Jag har inte skrivit på än, men vi får se. Det finns fortfarande tid. Allt beror på Krasnodar. Jag är professionell, och så länge det finns ett kontrakt så kommer jag att följa alla dess villkor.

Berg berättade vidare att han inte vill stänga några dörrar, samtidigt som han gav en hint om ett kommande beslut inom en snar framtid.

– Jag tror att allt kommer att bli klart de kommande veckorna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.