Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

"Paka" tog chansen: "Skön känsla"

Patrik Karlsson Lagemyr gjorde sin första allsvenska match från start för året. 20-åringen gjorde IFK Göteborgs enda mål mot Jönköping. – Skönt att göra mål, men jag hatar att förlora och det här kändes som en förlust, säger han.

Mix Diskeruds avstängning öppnade upp för Patrik Karlsson Lagemyr, som tog platsen till höger på IFK Göteborgs mittfält mot Jönköpings Södra.

Sedan återkomsten från knäskadan hade han gjort två inhopp i Allsvenskan, och nu fick han chansen från start för första gången i år.

I första halvlek var han nära att göra mål med ett distansskott, men bollen smet utanför stolpen. Åtta minuter in i andra halvlek sköt han igen någon meter utanför straffområdet – och då gav det utdelning. Sören Rieks sidledspassade Karlsson Lagemyr som lade upp bollen för sig själv och sköt snabbt. Skottet letade sig in vid bortre stolpen och innebar 1–1.

Det var 20-åringens första mål på Gamla Ullevi.
– Det var en skön känsla att fira framför hemmafansen, det är ju Blåvitt som är min klubb, säger han efter 1–1-matchen.

Med tanke på resultatet har han svårt att vara glad över sitt mål.
– Det är inte målet som finns i mitt huvud efter ett sådant här poängtapp på hemmaplan. Det är kul att göra mål men otroligt tungt att vi inte vann matchen.

Och din egen insats?
– Jag tycker att jag slarvade en del med småsaker i spelet. En okej insats men det kunde ha gått bättre.

Efter en lång skadefrånvaro har Karlsson Lagemyr tränat med laget i en och en halv månad, spelat U21-matcher och gjort två kortare inhopp i Allsvenskan. Efter sin första startmatch på länge ser han framemot att ta ytterligare kliv under hösten.
– Jag försöker utnyttja varje dag åt att utvecklas som fotbollsspelare. Det handlar om att göra det bra och få chansen igen och bara köra vidare.

Hur ser du på möjligheterna att ta en ordinarie tröja?
– Det är så klart ett mål jag har. Men jag kände i den här matchen att jag inte är en 90-minutersspelare än och jag blev utbytt efter 70 minuter. Jag har kört några U21-matcher men det är en jätteskillnad mellan U21 och Allsvenskan. Men det är så klart en morot jag har att kriga efter, att ta en startplats så småningom, säger Karlsson Lagemyr.

Han får beröm av sin offensiva kollega Sören Rieks, som bidrog med assisten till målet.
– Med tanke på att han inte har spelat så många matcher så får man säga att han hittade bra in i spelet. Han har en fin träff på bollen och är en bra passningsspelet. När han får fler matcher i kroppen kommer han att bli ännu bättre, säger Rieks.