Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Paka" tackar fansen: "Hjälpt mig otroligt mycket"

Patrik Karlsson-Lagemyr, 20, är tillbaka på riktigt och utmanar nu om en plats i startelvan. Då tackar han fansen för stödet. – Det har hjälpt mig otroligt mycket, säger han.

Mix Diskerud var avstängd mot Jönköpings Södra. Då fick Patrik Karlsson-Lagemyr chansen från start och gjorde sitt första allsvenska mål på Gamla Ullevi när Blåvitt i matchen som slutade 1–1.
– Det var underbart att få göra första målet, men tråkigt att vi inte kunde vinna. Hade vi vunnit så hade det ju känts otroligt mycket bättre, säger han.

Mot Hammarby är Mix Diskerud tillbaka efter avstängningen och Karlsson-Lagemyr ser ut att få börja på bänken.
– Jag har ingen aning faktiskt om jag får starta eller inte, säger han och fortsätter.
– Jag känner att det är en bit kvar faktiskt, det är både tempo och touchen. Men jag tar det steg för steg.

Den tekniske liraren har haft stora problem med skador under de senaste säsongerna. Trots det är han en av lagets absolut mest populära spelare bland fansen.
Deras stöd under rehabperioden har betytt mycket för 20-åringen.
– Det har hjälpt mig otroligt mycket, jag har fått massor av energi och det har gjort att jag har kunnat hitta motivation hela tiden även om det har varit tufft. Så fansen har verkligen hjälpt mig, säger han.

Hyfsad match som väntar er nu?
– Ja, jag har ju inte mött Hammarby borta men man har ju hört en hel del att det är ett otroligt tryck och det är sådana matcher man vill spela. Det blir lite speciellt och extra roligt.

Du som hoppar in och avgör?
– Det hade verkligen inte varit hel, det kan man säga. Det hade varit otroligt att få göra det.

Efter att Jörgen Lennartsson fick lämna som tränare och Alf Westerberg tog över fick Blåvitt ett litet lyft. Men i de senaste omgångarna har resultaten uteblivit och spelet ser ut som det tidigare gjort.
– Vi har haft många tuffa matcher ett tag, men resultaten har inte varit så bra på slutet. Jag är inte orolig för vi har ett gott gäng och det känns bra i truppen, trots resultaten. Vi vill vinna matcher även om vi kanske inte kan klättra så långt i tabellen men vi vill bygga en vinnarmentalitet. Det gör du genom att vinna matcher, säger Karlsson-Lagemyr.

Torbjörn Nilssons inträde i ledarstaben har hyllats rejält av spelarna – framförallt de offensiva spelarna. Nu ställer sig även Patrik Karlsson-Lagemyr i hyllningskören.
– Det har hjälpt mig väldigt mycket. Han ser små, små detaljer som du själv aldrig hade tänkt på. Han har en väldigt bra blick och en erfarenhet.

Det låter som du gärna ser att han är kvar?
– Ja, det är ju en ikon i klubben.