Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Pa Konate spelar utan lön: ”Kommer överleva”

Pa Konate, med erfarenhet från både landslagsspel och Champions League, har gått klubblös i ett halvår. Nyligen skrev han på för Jönköpings Södra – där han spelar säsongen ut utan att få betalt.
– Jag får mer tillbaka än vad pengar kan göra i dagsläget, säger han till Fotbollskanalen.

Efter att ha varit utan klubb i mer än ett halvår har vänsterbacken Pa Konate hittat en ny arbetsgivare i Jönköpings Södra.

Kontraktet sträcker sig säsongen ut, men den landslagsmeriterade 26-åringen kommer inte att erhålla någon lön under kontraktstiden.

– För det första har de inga pengar (skratt). Sedan, när jag har tittat på lagen i allsvenskan och superettan, så är Jönköpings Södra ett lag som jag hela tiden trott att mina egenskaper hade kunnat utmärka sig på ett väldigt bra sätt i. Det var det laget där jag kände "där kan jag spela", men sedan har de inte ekonomin och det accepterar jag, det är tuffa tider, säger Konate till Fotbollskanalen.

Konate, som förra säsongen representerade Gif Sundsvall och som under våren tränat med Trelleborg, ser kontraktet som en möjlighet.

– Jag känner att jag får mer tillbaka än vad pengar kan göra i dagsläget. Jag känner att jag investerar i mig själv i en klubb som jag tror kan ge mig jättemycket. För mig är det mycket viktigare än pengar i dagsläget, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

Allsvenskt intresse

Resan till Jönköpings Södra har gått via Malmö FF, Öster, italienska Spal och amerikanska FC Cincinnati. 26-åringen har under karriären hunnit med bedrifter som spel i Champions League med Malmö FF och OS med landslaget.

Nu blir det istället superettan, trots att han själv berättar att det fanns intresse från allsvenskan.

– Det fanns intresse från vissa klubbar, men jag känner att jag vill kunna spela direkt, kanske redan i helgen. Även om det är superettan känner jag att det kan vara en bra möjlighet i dag att spela här och jag tror att jag kan få ut väldigt mycket i den här klubben, oavsett vad ligan heter.

Nu hoppas han Konate kunna debutera för Jönköpings Södra redan i helgen. Förhoppningen är att han ska vara spelklar till mötet med Öster på lördag.

– Jag känner mig redo för att spela. Jag vill spela så fort som möjligt, jag vill spela redan till helgen. Men man får ta ett beslut med teamet. Man får se vad kroppen klarar av, man vill inte åka på någonting i onödan. Vi får vara smarta i det, annars känner jag mig redo att köra på, säger han till Fotbollskanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.