Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"På samma nivå som Messi och Ronaldo"

Zlatan Ibrahimovic släppte själv nyheten under tisdagen att han slutar i landslaget efter EM. Efter beskedet hyllar Erik Hamrén superstjärnan. – Det kanske inte dyker upp en ny Zlatan i svensk fotbollshistoria, säger förbundskaptenen.

Under presskonferensen dagen innan ödesmatchen mot Belgien berättade Zlatan att han slutar i landslaget efter EM. Med andra ord kan Zlatans sista landskamp bli den mot Belgien på onsdag. Efter beskedet hyllade Erik Hamrén superstjärnan.
– Oj, jag skulle behöva en egen presskonferens för det. Enormt är det jag kan säga. Hans betydelse för svensk fotboll går inte att mäta i något. Det är fantastiskt det han presterat och gjort för Sverige. Vi kan sitta några timmar någon annan gång och prata om det, säger Hamrén och fortsätter.
– I Sverige har vi EN världsklasspelare. Zlatan är på samma nivå som Messi och Ronaldo. Men sen har vi ett antal bra fotbollsspelare ute i Europa men inga fler världsklasspelare. Det kanske inte dyker upp en ny Zlatan i svensk fotbollshistoria.

När fick du reda på beslutet?
– Zlatans definitiva beslut fick jag reda på i dag men när jag ringde i januari-februari och meddelade att jag skulle sluta sa han "att det kommer jag nog också göra. Annars hade jag övertalat dig att vara kvar. Men eftersom jag förmodligen också slutar kan jag inte göra det". Men det definitiva beskedet fick jag i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.