På Milans bänk som 15-åring – nu är läget ett helt annat

ANNONS
|

Mastour jagades av i stort sett samtliga storklubbar i Europa. Real Madrid, Barcelona, Inter, Manchester City ochAC Milan ville alla ha den begåvade liraren – som kunde föra i stort sett vad som helst med en boll.

Tonåringens bollskicklighet passade perfekt för Youtube och han blev snabbt en snackis bland fotbollsnördar runt om i Europa.

Han bestämde sig för att stanna i Italien och skrev på för Milan sommaren 2015. Klubben betalade 500 000 euroför att knyta till sig supertalangen från Reggiana.

Konkurrerade med Káka

Till en början gjordeMastour och succé och redan som 15-åringen ansågs han vara bra nog för att sitta på bänken i A-laget, som bland annat innehöll spelare somKaká, Mario Balotelli och Stephan El Shaarawy.

ANNONS

Milantränaren Clarence Seedorf tog ut Mastour till den sista ligamatchen säsongen 2013-2014och han var redo för ett rekordtidigt genombrott på den stora scenen. Men den unge liraren blev kvar på bänken och är i dag långt ifrån att få spela hemmamatcher på San Siro.

Fiasko i Nederländerna

Efter en rejält misslyckad låneperiod i Málaga förra säsongen försöker han nu få fart på karriären i nederländska Zwolle. Hur det går? Dåligt.

Läs även:12 fotbollsspelare med nya oväntade jobb

Den här säsongen harMastour, som fyller 19 år i juni, spelat en match från start och gjort fyra inhopp. Och han har förstås inte bidragit med mycket i Eredivisie.

Det är mycket som pekar på att marockanen aldrig kommer att bli så bra som storklubbarnas scouter trodde för några säsonger sedan.

I bildspelet högst upp i artikeln finns fler hajpade spelare som inte motsvarade fotbollsvärldens högt ställda förväntningar.

ANNONS