Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/39

På Milans bänk som 15-åring – nu är läget ett helt annat

För några år sedan var Hachim Mastour en av Europas hetaste talanger och som 15-åring satt han på Milans avbytarbänk i Serie A. Tre år senare pekar det mesta på att den italienskfödde marockanen aldrig kommer att lyckas.

Mastour jagades av i stort sett samtliga storklubbar i Europa. Real Madrid, Barcelona, Inter, Manchester City och AC Milan ville alla ha den begåvade liraren – som kunde föra i stort sett vad som helst med en boll.

Tonåringens bollskicklighet passade perfekt för Youtube och han blev snabbt en snackis bland fotbollsnördar runt om i Europa.

Han bestämde sig för att stanna i Italien och skrev på för Milan sommaren 2015. Klubben betalade 500 000 euro för att knyta till sig supertalangen från Reggiana.

Konkurrerade med Káka

Till en början gjorde Mastour och succé och redan som 15-åringen ansågs han vara bra nog för att sitta på bänken i A-laget, som bland annat innehöll spelare som Kaká, Mario Balotelli och Stephan El Shaarawy.

Milantränaren Clarence Seedorf tog ut Mastour till den sista ligamatchen säsongen 2013-2014 och han var redo för ett rekordtidigt genombrott på den stora scenen. Men den unge liraren blev kvar på bänken och är i dag långt ifrån att få spela hemmamatcher på San Siro.

Fiasko i Nederländerna

Efter en rejält misslyckad låneperiod i Málaga förra säsongen försöker han nu få fart på karriären i nederländska Zwolle. Hur det går? Dåligt.

Läs även: 12 fotbollsspelare med nya oväntade jobb

Den här säsongen har Mastour, som fyller 19 år i juni, spelat en match från start och gjort fyra inhopp. Och han har förstås inte bidragit med mycket i Eredivisie.

Det är mycket som pekar på att marockanen aldrig kommer att bli så bra som storklubbarnas scouter trodde för några säsonger sedan.

I bildspelet högst upp i artikeln finns fler hajpade spelare som inte motsvarade fotbollsvärldens högt ställda förväntningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.