Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"På ett sätt blir det här ju ett avslut för många"

Han tog över efter att nära vännen Jörgen Lennartsson fick sparken. I dag kan Alf Westerberg göra sin sista insats som IFK-tränare. – Jag har trivts med uppdraget, säger han.

Styrelsens tålamod i IFK Göteborg tog slut när det gällde Jörgen Lennartsson. Då fick hans högra hand, Alf Westerberg, uppdraget att ta över som huvudtränare och fick klubbikonen Torbjörn Nilsson som sitt stöd.

– Det var väldigt hektiskt att kastas in där, lite speciellt att det förändras så mycket på bara några timmar. Speciellt också att ta över mitt i ett seriespel där det är full fart och många matcher att ta hänsyn till, säger han.

Westerberg har redan skrivit på ett kontrakt med klubben för nästa säsong som assisterande tränare. Ett kontrakt som dock kan komma att ändras om han får uppdraget som huvudtränare.

– Jag vet ju att jag kommer vara tränare i Blåvitt även nästa säsong. För mig är det ingen dramatik kring det här. Det har varit väldigt intensivt med det här jobbet och hektiskt men jag har trivts med uppdraget, säger han.

Hur känns det att det kan vara över nu då?
– Det är lite overkligt att säsongen är över. En allsvensk säsong är ju så otroligt lång och intensiv och det blir lite sista kvällen med gänget. Gängen blir inte så långlivade nuförtiden. Förr var det större dramatik om en spelare skulle lämna, nu är det mer normalt att det är en ganska stor omsättning i trupperna. Men på ett sätt blir det här ju ett avslut för många.

Ganska många av era spelare som kan vara borta nästa säsong?
– Så är det. Men det är inget nytt och vi är absolut inte ensamma om att ha det så. För tio-femton år sedan visste du som tränare att det lag jag har i december, det kommer jag ha när säsongen börjar. Nu är det mer vanligt att trupperna sätts framåt slutet av januari och ibland även senare än så när man får in olika pusselbitar.

Hur ser du på resultaten som ni har gjort?
– Jag tycker det varit ganska okej. Vi började bra men dippade sedan efter en period och vi lyckades inte krama ur det sista på slutet. Sen ljuger aldrig en tabell, vi har helt enkelt inte varit bättre än såhär. Vi har inte haft kunskapen och kvalitén som har krävts för att ligga högre upp