Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Owen ville tillbaka - nobbades varje gång

Michael Owen ville hem till Liverpool, men klubben nobbade. Nu avslöjar den före detta anfallsstjärnan hur han varje sommar – förgäves – ringde Jamie Carragher för att få till en återkomst.

Owen gjorde 158 mål på 297 A-lagsmatcher för Liverpool, innan han valde att skriva på för Real Madrid. Men trots att han gjorde en hel del mål för det spanska huvudstadslaget ville han ändå flytta hem efter bara en säsong.

Men Liverpool ville inte skriva kontrakt honom.

– Jag ringde till "Carra" (Jamie Carragher) varje sommar och bad honom hitta ett sätt så att de skulle kunna värva mig, berättar Owen i boken Ring of Fire, enligt Daily Mail.

Owen frågade varje gång en ny manager tog över.

– Vill Rafa (Benitez) ha mig? Vill Kenny (Dalglish) ha mig? Vill Brendan (Rodgers) ha mig? Det var omständigheter som gjorde att det aldrig blev av, säger han. 

För dålig 

När Owen var tillgänglig hade Liverpool för många anfallare i truppen och när klubben jagade förstärkningar var han skadad.

– Till slut var jag inte samma spelare som förut, och de ville helt enkelt inte ha mig, jag var inte bra nog, säger Owen.

Blev United

Efter fyra säsonger i Newcastle gjorde han ett sista försök att få återvända till Liverpool.

– När det stod klart för mig att Benitez (managern) inte ville värva mig, pratade jag med (Sir Alex) Ferguson. Han var väldigt positiv, jag var 29 år. Skulle jag ha valt att avsluta karriären?