Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND

Oväntade klubbens jakt på Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är som bekant högaktuell för spel i Italien. Nu har stjärnan också fått erbjudande av en italiensk klubb, men inte alls någon av de förväntade.

ANNONS
|

Det har under en tid ryktats friskt om att en rad italienska Serie A-klubbar rycker i Zlatan Ibrahimovic, vars kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut den 31 december. Närmast ska dock Milan vara att knyta till sig svenskens namnteckning och Zlatan ska ha fått kontraktsförslag av sin tidigare klubb.

Nu har dock ytterligare en italiensk klubb gett sig in i jakten på anfallsstjärnan och det är en högst oväntad sådan.

Enligt italienska medier har Zlatan fått ett kontraktserbjudande från Serie C-klubben Monza.

Monza ägs av Silvio Berlusconi och Adriano Galliani som styrde AC Milan när Zlatan spelade för klubben och den sistnämnda har också haft kontakt med Zlatans agent, Mino Raiola.

ANNONS

– Han föreslog att jag skulle prata direkt med Zlatan, som jag pratar med varje kväll, säger han till Corriere dela Sera, enligt Sportbladet.

Galliani forsätter sedan:

– Jag sa kom till oss, stanna sex månader i serie C, sedan nästa år spelar vi i Serie B och och om ett år till är vi i Serie A.

Enligt de italienska medierna ska Zlatan varit smickrad av erbjudandet, men Monza står trots allt inte högt upp på 38-åringens lista över tänkbara klubbar att fortsätta karriären i.

ANNONS