Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Otto Martler klar för Gais: "Mycket bra lösning"

Han hade egentligen lagt handskarna på hyllan, men när IFK Norrköping behövde en backup förlängde Otto Martler karriären med några månader. Nu är 30-åringen klar för Gais, där han är tänkt som tredjemålvakt. – Det är en mycket bra lösning att få in en så kvalificerad målvakt som backup, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.

Otto Martler slog igenom i Falkenbergs FF och var med att spela upp laget i Allsvenskan. Väl där gjorde han också avtryck genom sin förmåga att hålla tätt bakåt. Sex nollor blev det under den allsvenska premiärsäsongen 2014.

När Falkenberg åkte ur den högsta serien 2016 valde Martler att avsluta fotbollskarriären och satsa på en civil krarriär, men i mars 2017 satte han återigen på sig målkvaktshandskarna och anslöt till IFK Norrköping, där han var tredjemålvakt under vårsäsongen.

Nu förlänger alltså Martler karriären ytterligare genom att skriva på för Gais, där han är tänkt som den tredjemålvakt som klubben tidigare har saknat.

– Det är något av en chansning att bara spela med två målvakter. Jag kan köpa att man gör det under våren när man ändå har chans att komplettera truppen under sommaren. Men under hösten vill vi inte ta den typen av risk. Otto Martler ansluter nu som tredjemålvakt och det är en mycket bra lösning att få in en så kvalificerad målvakt som backup, säger Gais tränare Bosko Orovic till klubbens hemsida.