Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Oscar Wendt har hunnit bli 34 år gammal. Bild: MARIO BUEHNER

Oscar Wendt om en återkomst till Göteborg: "Hoppas det dröjer"

Oscar Wendt har tidigare uttalat sig om planen att en dag återvända till Blåvitt.
I en intervju med tyska Kicker berättar han att han dock helst avslutar karriären i Borussia Mönchengladbach.

Senast i december berättade Oscar Wendt för GP om känslorna för Blåvitt och att han gärna hade varit med om att vinna SM-guld med laget.

Dock var han tydlig med att det ännu inte var dags att vända hem till Ullevi. Något som han nu berättar om för tyska Kicker.

– Att avsluta min karriär i Gladbach vore mitt drömscenario. Jag har väldigt, väldigt svårt att föreställa mig i något annat Bundesliga-lag, säger han till sajten enligt Fotbollskanalen.

I fjol fick 34-åringen förlängt kontraktet med ett år, men till sommaren riskerar han att bli klubblös. Wendt väljer att inte stänga några dörrar.

– Min magkänsla säger mig att jag antingen kommer spendera resten av karriären i Gladbach eller återvända hem till Sverige.

Efter karriären är det dock inget snack om att det är Göteborg som gäller.

– Efter tiden i Tyskland kommer vi bo med familjen i närheten av Göteborg. Jag hoppas det dröjer några år till, för vi vill stanna i Gladbach, men om inte, så har jag bara tankarna på IFK Göteborg.

Under sina nio säsonger i klubben har han spelat mer än 260 matcher. Denna säsongen har vänsterbacken spelat från start i 14 Bundesliga-matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.