Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/7

Orovic: "Nu har vi en bättre trupp"

Gais tränare Bosko Orovic får klara sig utan viktiga mittfältarna Johan Svahn och Anton Wede i dagens match mot Falkenberg. Däremot får han förstärkning av de två nyförvärven som klubben gjort klart med i veckan. – Vi hade en bra trupp redan innan och nu har vi en bättre trupp, säger Orovic.

Sedan Bosko Orovic tillträdde som ny tränare i Gais har klubben fortfarande inte vunnit. Oavgjort mot Öster och en förlust senast mot Gefle är lagets senaste resultatrad. I dag får klubben en ny chans att försöka bärga tre poäng när ett formtoppat Falkenberg kommer på besök. 

 – Vi ska fortsätta bygga på vårt spel. Vi måste tro på det vi håller på med och jobba ännu hårdare. Inte så mycket mer än det. Det ska bli skitroligt, säger Bosko Orovic.

Haft en bra träningsvecka

Falkenberg fick en dålig start på årets säsongen men har spelat upp sig allt eftersom. Till mötet mot Örgryte kommer klubben bland annat med tre raka segrar i bagaget. Falkenberg är också ett väldigt målglatt gäng med 29 gjorda mål så här långt. Orovic och laget har haft en bra träningsvecka och känner sig redo för att ta sig an femteplacerade Falkenberg.

– Det har varit en bra vecka. Vi har gått igenom det vi gjorde dåligt mot Gefle. Vi har försökt utveckla försvarsspelet lite till men även anfallsspelet. Vi jobbar stenhårt på det vi vill utveckla men det tar lite tid.

Wede och Svahn saknas

Orovic har bara varit tränare för klubben i cirka tre veckor. Han säger att det tar tid att sätta sin prägel på laget men att han är en bra bit på vägen.

– Det tar lite mer tid än bara tre matcher. Jag hoppas någonstans att vi är på väg men det tar tid.

I mötet mot Falkenberg får laget klara sig utan både Johan Svahn och Anton Wede som är skadade. Tunga avbräck för ett Gais i poängbehov.

– Det är tröttsamt givetvis. Det är viktiga figurer men det är bara att gilla läget. Jag hoppas de som får chansen i stället träder fram.

Nyförvärven kan debutera

Positivt i Gais är dock att nyförvärven klubben gjorde klart med i veckan, Daniel Bennassar Nillsson och Mavroudis Bougaidis båda förväntas vara spelklara till matchen. 

– Väldigt viktigt och skönt, det ska vi inte lägga under stolen. Vi hade en bra trupp redan innan och nu har vi en bättre trupp.