Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Orovic nobbade morfinet: "Ville vara klar i huvudet"

Han fick kämpa rejält under matchen mot Öster då han vägrade morfin. Dagen efter vilar Bosko Orovic ut hemma i soffan. – Den har jag saknat, säger han och skrattar.

Den nye Gais-tränaren ledde sitt lag på kryckor i omstarten av Superettan. Detta efter en trafikolycka som fått Bosko Orovic att ha ett kraftigt gips runt benet och tvingats till operation.
I sin första match som tränare för Gais valde han att inte ta morfin. Detta för att han ”ville vara klar i huvudet” – ett beslut han inte ångrar dagen efter – trots smärtorna.
– Nej, nej. Det hade inte gått. Jag funderade inte ens på att ta det, säger han och fortsätter.
– Sen kanske vissa tycker att jag inte är särskilt klar i huvudet oavsett.

Hur mår du dagen efter?
– Lite bättre. Jag känner mig mer utvilad och jag fick morfin efter matchen och somnade som en stock. Vanligtvis kanske man går igenom matchen och så men jag somnade direkt.
– Jag sitter just nu och går igenom matchen.

Vad tycker du?
– Vi spelar väldigt bra i 60 minuter, sen får vi en liten dipp och vi dippade lite i slutet av första halvlek. Jag vill ju spela ett aggressivt försvarsspel och det kan bli lite problem i början. Vi har haft fyra träningar men jag tycker det var en godkänd insats.

För spelarna i Gais är det rehab som väntar och vila för Bosko Orovic. En vila som han tar hemma i soffan.
– Den har jag saknat. Det är jäkligt skönt att vara hemma igen, säger han.

Du tröttnade på sjukhuslivet?
– Ja! Eller så tröttnade de på mig kanske med mitt tjat. Men vi kom överens om att jag kommer dit en gång per dag och tittar till såret och lägger om bandage och så. Det funkar för mig.