Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Orovic lugn trots tabelläget: "Finns ingen press"

Gais ligger två poäng från negativ kvalplats. Men klubbens tränare Bosko Orovic känner inte ett uns av press.  – Den existerar inte, säger han.

När Benjamin Westman fick gå från Gais i början av juni låg klubben tia. Drygt tre månader senare är Makrillarna fortsatt illa ute. Tränarförändringen har inte gett resultat i tabellen ännu. Två poäng bakom skuggar Gefle. I dag väntar ett ångestfyllt möte med Frej – ett annat lag i botten. 

– Tabellen är rätt så ointressant innan omgång 30. Det är 60-tal att titta på något som inte är färdigt. Vad händer om vi förlorar den här och vinner sex i rad sedan, säger Bosko Orovic, som menar att han inte känner någon oro. 

– Det är bara media och andra som vill skapa en stress och press.  Det är en fotbollsmatch. Det är inte svårare än så, det finns ingen stress eller press. 

Det finns ingen press från supportrarna heller, menar du?

– Det finns ingen. Den existerar inte och kommer inte finnas.

Vad ska ni göra för att förbättra situationen?

– Vi ska jobba på vårt sätt. Vi har gjort hyfsade prestationer men ska förbättra vår offensiv, försvarsspelet har funkat rätt klockrent. Vi jobbar hela tiden på att förbättra offensiven.

"Är som ett gammalt årgångsvin"

Bosko Orovic kom själv in mitt under säsongen. Med honom har också flera nya spelare anslutit under sommaren. Just därför manar Gais-tränaren till lugn. 

– Vi är som ett gammalt årgångsvin, vi blir bara bättre och bättre med tiden, säger han.  

En som är van vid ångesten det innebär att stå med fotbollsskorna i bottenträsket är Anton Wede. Förra året var han med om Helsingborgs nedflyttning. Det vill han inte uppleva igen. 

– Det var tungt. Spelet låste sig när vi såg att tabelläget blev sämre och sämre. Det är extra viktigt att fokusera på det man vet att man gör bra som lag. Det gör vi här känner jag. 

Hur mycket pratar ni spelare om tabelläget?

– Ingenting. Vi fokuserar på det som är bra. Jag känner att vi har ett spel att luta oss tillbaka mot. Vi har lite problem med målskyttet men spelet har varit bra. 

Hur ser du på mötet med Frej?

– Det är såklart en jätteviktig match, vilket förmodligen alla i slutet blir. Det gäller att vara riktigt laddade, säger han. 

Matchen börjar 19.00 och går att följa direkt på gp.se.