Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Orovic inför första matchen med Gais: "Det är en dröm"

Gais tar emot Öster i första matchen efter uppehållet. Det blir också nye Gais-tränarens, Bosko Orovic, första match efter trafikolyckan. – Det har varit en otroligt jobbig tid, säger Orovic.

Bosko Orovic blev klar som ny tränare för Gais i slutet av juni. Bara två dagar senare var Orovic inblandad i en trafikolycka i centrala Göteborg. Resultatet av olyckan blev en dubbel fraktur på vänster fotled och skadad muskelvävnad.

– Det har varit en otroligt jobbig tid. Som tränare är jag väldigt aktiv och delaktig på plan för att visa, stoppa och frysa spelet. Det har jag inte kunnat göra nu på grund av att jag sitter i rullstol så det har varit otroligt jobbigt måste jag säga.

Bor fortfarande på sjukhuset

Tiden efter olyckan har bestått av flertalet operationer och ett pendlande mellan sjukhuset och Gaisgården.

– Det var tänkt att jag skulle bli frisläppt i början av veckan men så fick jag ett bakslag. Jag vet inte riktigt när jag får lämna sjukhuset utan kommer fortsätta att pendla fram och tillbaka mellan Gais och sjukhuset ett tag till.

"Det är en dröm"

Under måndagen tar Gais emot Öster på Gamla Ullevi. Det kommer att vara en speciell känsla för Orovic att för första gången leda Gais i en match. Orovic som själv har varit supporter till klubben sedan tioårsåldern. 

– Det är en dröm, det ska vi inte lägga under stolen. Det är väldigt stort och betyder mycket för mig. Jag har missat mycket på grund av att jag sitter i rullstol men jag ser fram emot det. 

Vill se ett fartfyllt Gais

Öster har liksom Gais bjudit på blandade resultat under vårsäsongen. Växjö-laget ligger tre poäng före i serien och Orovic tror att det kommer att krävas ett fartfyllt Gais för att gå vinnande ur striden.

– Det kommer att krävas en snabb fotboll. Öster är ett lag som är väldigt destruktivt och gör det svårt för lag att anfalla. Så det gäller att hitta boll och löpa otroligt mycket i anfallet. I försvarsspelet handlar det om att sätta press på motståndarna och ge dem så lite tid som möjligt. 

Johan Svahn saknas

På grund av olyckan har Orovic missat mycket tid med laget. Trots det har han redan hunnit sätta sin prägel på laget.

– På något sätt kommer det synas att det är mitt lag. Vi har mestadels jobbat med försvarsspelet. Vi kommer att vara lite mer aggressiva än vad Gais varit tidigare under säsongen. 

I truppen saknas viktige mittfältaren Johan Svahn som är skadad. Däremot finns nyförvärvet från Helsingborg, Anton Wede med i truppen och kan vara aktuell för startelvan.

– Vi är väldigt lyckliga över att ha fått in denna spelare och människa. Han är väldigt professionell och kommer göra väldigt stor nytta för oss.