Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Orovic ilska: "Vi gör alla fel man kan göra"

Trots en man mer i över 70 minuter föll Gais borta mot Öster. Smålänningarna vann med 2-0 – och Bosko Orovic får fortsätta vänta på sin första seger som tränare i Grönsvart. – Vår första halvlek är under all kritik, säger Orovic.

Bosko Orovic har inte fått någon drömstart som ny tränare i Gais. Mot Öster fick han uppleva fjärde raka matchen utan vinst när Gais, trots en man mer i över 70 minuter, fick lämna mötet mot topplaget på Myresjöhus arena som förlorare. 

– Vad ska jag säga? Så som vi bedriver första halvlek, med en man mer, är under all kritik. Vi är fega, vi tar inga beslut, vi komplicerar allting. Jag tror vi gör alla fel man kan göra, säger tränaren som var ordentligt besviken med sitt lags insats. 

Efter en jämn inledning av matchen, där lagen skapade ett par halvchanser vardera, fick Gais möjligheten att ta ordentligt kommando om tillställningen. Östers lagkapten, Mario Vasilj, kom snett in i två situationer på kort tid, tilldelades två gula kort inom loppet av tio minuter och visades ut redan i den 17:e minuten. Men Orovic manskap misslyckades fullständigt med att ta tillvara på det numerära övertaget och strax innan paus var det i stället Öster som hittade nätet när inbytte Karl-Johan Lindblad förvaltade en straff som Daniel Bennassar Nilsson orsakat när han gjorde ner Simon Strand bakifrån. 

– Vi har ju lite motgångar här och där, men det handlar om att kavla upp ärmarna. Öster börjar slita för det ännu mer när de blev en man kort. Sedan tror jag inte att det är en straff, och underläget gör det genast svårare för oss. Men jag vet inte, jag tycker vi gör det så jävla dåligt i första halvlek, säger Orovic. 

I den andra halvleken lyfte Gais, där nyförvärven Simon Silverholt och Mavrudis Bougaidis var två av spelarna som fick chansen från start, upp spelet en aning. Den grekiska mittbacken ersattes av Dardan Rexhepi i paus och laget lyckades stundtals pressa tillbaka Öster i den andra halvleken – men undantaget en frilägesmöjlighet för Rexhepi och en nick från Carl Nyström var de öppna målchanserna lätträknade. 

"Vi måste börja blöda" 

– Andra halvlek gör vi ett försök, men då kommer vi till samma diskussion igen. För att göra mål måste du ha kraft i box och folk som tar löpningar och tar kampen därinne. Det hade vi inte.

Han fortsätter: 
– Vi måste börja blöda lite. Det är det jag känner. Jag kokar, jag svettas, det fullständigt rinner av mig. Fotboll är passion. Du måste blöda. Du måste gå in och vilja bryta näsbenet för att vinna matcher. Har du inte den inställningen har du problem. Och vi har problem just nu. 

Innan slutsignalen ljöd hann tidigare Gais-spelaren David Johannesson sätta spiken i kistan med sitt 2-0-mål, efter en snabb omställning, vilket gör att göteborgarna fick vända hem till västkusten med 0-2 och noll poäng i bagaget.

Förlusten innebär att Orovic nu har fyra matcher utan seger som huvudtränare för Gais och att laget befäster sin position i den nedre regionen av tabellen, med endast två poäng ner till negativt kval. Det prekära läget är dock inte något som oroar 45-åringen. 

– Jag känner ingen stress för fem öre. Jag kommer in och gör allt jag kan, vi ska fixa det här. Det finns inget annat.