Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Orovic efter tunga segern: "Jag skiter i tabelläget"

Gais tog tre viktiga poäng hemma under bottenstriden mot Syrianska, men utgångsläget inför matchen var dock ointressant enligt Gais-tränaren Bosko Orovic. – Jag skiter i tabelläget, säger tränaren.

– Vår första halvlekt är helt jävla bedrövlig, vi var så jävla dåliga, utbrister Syrianska FC:s tränare Steven Younan efter att han konstaterat att Gais vann rättvist.

Tonerna hos hans gamla tränarkollega, Gais huvudtränare Bosko Orovic, var dock snäppet muntrare under pressträffen. 

– Det är ju jävligt gött att få en seger, det här var min första seger med Gais och det är fantastiskt skönt.

Av de bägge tränarnas tonlägen kunde man enkelt förstå digniteten av mötet på Gamla Ullevi. De bägge lagen har gått kräftgång under säsongen och för Gais skulle en förlust innebära en kvalplats i Superettan. 

För "Makrillarnas" del har ineffektiviteten har, likt solen under lördagsmatchen, lyst med sin frånvaro under hela säsongen och inför mötet med Syrianska hade man endast mäktat med 16 mål på 18 matcher.

Detta faktum gjorde sig påmint gång på gång under bottenmötet då man hade merparten av bollinnehavet, spenderade en hel del tid i anfall, men trots detta inte lyckades göra mål

– Jag tycker det var väldigt många tekniska misstag i dag, konstaterar Orovic.

Silverholt gav Gais ledningen

Men när det väl stämde, då stämde det ordentligt. En mycket välplacerad långboll från Niclas Anderséns fot bröstades ned perfekt av nyförvärvet Simon Silverholt, som följde upp mottagningen med ett läckert avslut som var otagbart av Miller i mål.

– Jag får ner den på något sätt och sen avslutar jag där jag kommer från, jag visste att målvakten skulle stå på fel ben. Så det var skönt att får göra första målet, säger han ödmjukt.

Aliev med matchavgörande 

Ledningen skulle dessutom utökas under den andra halvleken när Alibek Aliev kan lägga in bollen efter en hörna från Dusan Djuric. En till synes inövad variant, men huruvida så är fallet råder det delade meningar om.

– Verkligen inte! I dag sa Bosko att vi fick göra vad vi ville. Jag kände bara för att gå på första stolpen och då fick jag en perfekt boll av Dusan Djuric.

Tränaren å andra sidan hävdar motsatsen på samma fråga.

– Klart den var, skrattar han.

Men Syrianska skulle närma sig genom ett reduceringsmål och hade Gais inte haft marginalerna på sin sida hade matchen slutat med ett kryss.

"Skiter i tabelläget"

– Efter 70:e i dag tycker jag att vi slarvar, halkar runt och tappar boll när vi kan få genombrott. Men vi jobbar vidare. Prestationen är vi inte helt nöjda med, men resultatet är vi väldigt nöjda med.

Segern innebar tre viktiga poäng och avstånd till bottenstriden, något Bosko Orovic inte fokuserar på.

– Jag skiter i tabelläget, visst är det jobbigt. Men det spelar ingen roll när segrar kommer, de är alltid lika sköna. Visst var det en viktig seger för oss, men den blir inte viktigare om vi skulle förlora de tre nästkommande matcherna.