Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ordföranden om avhoppade klubbdirektören: "Jättesynd"

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson fick frågor om den avbrutna klubbdirektörsrekryteringen på tisdagens medlemsmöte. – Jättesynd, det hade varit en kanonperson, säger Frank Andersson.

Cirka 200 personer närvarade vid IFK Göteborgs medlemsmöte som genomfördes i positiv anda och avhandlade en ekonomisk lägesrapport, förändring av stadgarna, aktuella sportsliga frågor och ett pågående identitetsarbete. 
– Förutom att bryta ut sektionerna är det viktigaste förslaget i stadgearbetet en översyn av valprocessen, där valberedningens förslag på styrelseledamöter skall presenteras sex veckor före årsmötet och där eventuellt andra nominerade förslag skall presenteras på hemsidan senast tre veckor före årsmötet, förklarar Frank Andersson. 

Nyordningen innebär att styrelseledamöter inte kan föreslås under pågående årsmöte. 
2017 års ordinarie årsmöte hålls 6 mars, där medlemsmötet i september görs om till ett extra årsmöte. Där beslutas om de nya stadgarna och alliansföreningen, som sedan – om de röstas igenom – gäller från 1 januari 2018. 

I december 2015 slutade Martin Kurzwelly som klubbdirektör. Rekryteringen av hans ersättare inleddes direkt efter årsmötet, men kom av sig efter vårens allsvenska match mot Malmö FF. 
– Vi pratade med några personer, det var framför allt en person vi fastnade för. Det kände som att det var på gång. Sedan när det hände i Malmömatchen (avbruten efter inkastat knallskott) sade den personen att ”nej, jag hoppar detta, jag utsätter mig inte för det”. 

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Hoppade av efter skandalscenerna

– Det här den verklighet vi lever i. Personen i fråga har det rätt bra och funderade kring varför hen skulle sitta i soffprogram i tv och svara på frågor om sådant, berättar Frank Andersson. 

Sedan dess har Mats Gren haft rollen som tillförordnad klubbdirektör. 
– Vi i styrelsen tycker att Mats Gren gör ett fantastiskt bra jobb, där vi mer funderar på om vi på ett klokt sätt kan bygga organisationen runt honom. Om han skall kallas klubbdirektör eller klubbchef har ingen större betydelse. Vad behöver vi för ytterligare kompetens? Där kanske vi tittar inom våra fyra väggar, säger Frank Andersson. 

Vad gäller ekonomin förklarade kassören Jakob Andreasson att det kommer blir ett plus för 2016, dock inte hur mycket. Styrelseledamoten Andreas Johansson redogjorde för föreningens identitetsarbete på temat "vart är IFK Göteborg på väg? Och vad vill föreningen?"
– En mycket intressant och uppskattad punkt, menar Frank Andersson.