Onsala kunde inte stå emot Malmö FF

Onsala mötte mesta mästarna Malmö FF i Svenska Cupen. Laget hade inte mycket att säga till om och föll med 5-1, men lyckades spräcka nollan på storklubben.
– Kul att ha det på sitt CV, säger målskytten Victor Andersson.

ANNONS
|

Division 2-klubben Onsala BK spelade stormatch under onsdagen. Laget åkte till Skåne för att möta mesta mästarna Malmö FF i Svenska Cupen.

Matchen skulle egentligen ha spelats redan i augusti i Onsala. Men efter MFF:s Champions League-framgångar behövde den skjutas upp och flyttas.

LÄS MER:Onsala tappar ”tidernas match” – får spela borta mot Malmö

Straffade direkt

Inför matchen var det nog inte speciellt många som hade tippat på att Onsala skulle kunna rubba MFF. Speciellt inte efter att man sett laguppställningen, som var stjärnspäckad.

– Man blev lite paff när man såg den, säger Onsalas Victor Andersson.

Bortalaget skulle heller inte ha mycket att säga till om.

Redan efter nio minuter slog Skånelaget till. Antonio Colak fick bollen serverad av Jo-Inge Berget och kunde med pannan placera in 1-0 bakom Onsalas målvakt Tim Månsson.

ANNONS

Tio minuter senare kom nästa mål. Nyss nämnde Colak skarvade in bollen, efter att Anders Christiansen slagit bollen längst med marken genom gästernas straffområde.

– De är kliniska och sätter inte en fot fel. Vi är vana med att man kan släppa till lite chanser, men här smäller det bara, säger lagkapten Gustav Lundgren efter matchen.

LÄS MER:Onsalas motstånd i cupen – mesta mästarna

Skakade liv i matchen

Men målkavalkaden fortsatte inte under första halvlek. Istället var det Onsala som svarade, och skakade liv i matchen igen. Efter att Malmö-backarna agerat minst sagt slappt i det egna straffområdet kunde Onsalas Victor Andersson sno åt sig bollen och rulla in halvtidsresultatet, 2-1.

– Det var häftigt, extra kul att göra det när det när matchen levde. Det är det största målet jag har gjort i karriären, så det är väldigt kul att ha det på sitt CV, säger Victor Andersson.

Men sen skulle Malmö bli numret för stora. Tidigt i andra halvlek gjorde Malmö 3-1 genom Veljko Birmancevic som vrålade ut sin glädje efter målet.

Det dröjde inte länge innan Malmö hittade nätet igen. Malik Abubakari fick bollen tätt utanför straffområdet och skruvade upp den i krysset.

I matchens 66:e minut fastställde Antonio Colak sitt hattrick och slutresultatet, 5-1.

ANNONS

– Vi hade väl inte förväntat oss att de skulle komma med ett så bra lag. Det var många som spelade Champions League. Man märkte att det var några nivåer upp, men det var en skitkul erfarenhet och jag är stolt över vår insats, säger Gustav Lundgren efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS