Ondrejka får chansen av Blåvitt – testas under två dagar

IFK Göteborg fortsätter sin satsning på unga spelare. Nu ska Jacob Ondrejka, 17, provträna med klubben i hopp om att han ska bli nästa fynd.

ANNONS
|

Än så länge har IFK Göteborg inte presenterat några nyförvärv under vintern. Klubben har däremot förlängt kontraktet med den grekiske målvakten, Giannis Anestis över säsongen 2021.

– En lösning vi jobbat väldigt hårt för. Det känns väldigt bra att den är hemma, sa sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida då.

På värvningsfronten har det dock varit tyst. Nyligen fick Fredrik Martinsson från Qviding chansen att provträna med IFK Göteborg under två veckor.

LÄS MER: IFK plockar in provspelare – från Göteborgsklubben

Han är dock inte den enda spelaren som får chansen att visa upp sig inför Poya Asbaghi och de andra i Blåvitt.

ANNONS

Nu ska nämligen den 17-årige Jacob Ondrejka från Landskrona provträna med klubben under nästa måndag och tisdag.

LÄS MER: Anestis förlänger med IFK

Mittfältaren har redan gjort två säsonger i A-laget för Landskrona.

– Jag tycker det har varit jättebra faktiskt. Bättre än förväntat och vad många trott. Det är kul att det gått så bra. Vi är ett ungt lag med många spelare som kommit hem. Nästan ett helt nytt lag, några är kvar från superettan, men de flesta är yngre eller har kommit från lägra divisioner, sa han nyligen till Skånesport.

Han började sin karriär som anfallare men har under de senaste åren klivit ner som mittfältare och imponerat i sin nya position. Så pass mycket att han fått en plats i 02–landslaget.

– Det är en ung och intressant spelare med spännande egenskaper. Han har debuterat i A-laget tidigt i Landskrona och spelat A-lagsfotboll i två säsonger och även varit med i 02-landslaget, säger Pontus Farnerud.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS