Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Omdiskuterad straff fällde Gais på övertid

Gais föll tungt på övertid mot Gefle efter en tveksam straff. Efter matchen sågades laget rejält av tränaren Bosko Orovic. – Vi är usla, säger han.

Gefle dominerade den första halvleken och 1-0-målet kom tidigt. I den nionde minuten damp bollen ner framför hemmalagets Christian Ljungberg, som nöp till med ett vristskott på halvvolley som letade sig in i krysset. Målet föranleddes av ett långt Gefle-anfall där hemmaspelarna behöll bollen inom laget.
Därefter fortsatte Gefle att trycka ned Gais-försvaret och skapa målchanser. Målskytten Christian Ljungberg hade flera av dem och träffade bland annat stolpen. Efter första halvlek hade Gefle nio avslut och Gais fyra – men bortalaget hade inte ett enda på mål. De flesta Gais-avsluten flög högt över ribban.
– Vi är usla i första halvlek. Vi kommer inte alls upp i standard och vi ligger för långt ifrån i vårt presspel. Gefle får alldeles för mycket tid med bollen och vi är alldeles för dåliga i vårt försvarsspel. Även om Gefle gör det okej så är vi inte alls bra, säger Bosko Orovic.

I andra halvlek skapade Gais mer och Gefle mindre, men det var ingen chanskavalkad som andra halvlek bjöd på. Med drygt en kvart kvar bytte Gais in anfallaren Alibek Aliev, som blev sen poängräddade i 2-2-matchen mot Öster i måndags. Två minuter senare knyckte inhopparen bollen på mittplan, avancerade över Gefles planhalva och tryckte in 1-1 med ett hårt avslut vid främre stolpen.
Med 23 sekunder kvar av övertiden fick Gefle straff. Carl Nyström fällde Gefles Juan Gutierrez – till synes utanför straffområdet. Men domaren pekade på straffpunkten och Piotr Johansson satte 2-1.
– Det är klart att jag kan se på TV att det inte är straff, men domaren står där och tar sitt beslut direkt. Sen spelar det ingen roll idag. Vi var inte bra. Visst, vi saknar vissa spelare men nya spelare får chansen och tar den inte, säger Orovic.

Hur var det att följa matchen på hemmaplan från TV-apparaten?
– Jättejobbigt ... man ser ju bara bollen och inte hela spelplanen. Det är omöjligt att coacha laget, säger han.

Snackade du och Ingelsten under matchen?
– Vi hade telefonkontakt och pratades vid kanske, sju eller åtta gånger.

För Gais var det ett rejält fall bakåt efter att ha stått för en fin insats i Orovics debut, hemma mot Öster på Gamla Ullevi då det blev 2–2.
– Det är svårt att analysera varför det är så stor skillnad. Vi är för dåliga helt enkelt, vi är individuella och är inte i närheten av vårt spel. Vi går och gömmer oss, säger Orovic.

Gais saknade tunga trion, Dusan Djuric, Dardan Rexhepi och Johan Svahn. Där räknar Orovic med att Djuric snart är tillbaka medan det är mer oklart när Rexhepi och Svahn kan kliva in i laget igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.