Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Om Zlatan struntar i det så är han så mycket större"

Zlatan Ibrahimovics beslut att stämma Ulf Karlsson rör upp känslorna. Nu kritiseras han för valet av advokaten Viktor Carlberg. "Om Zlatan struntar i det så är han så mycket större", skriver Carlberg på Aftonbladet Debatt.

Förre friidrottsförbundskaptenen Ulf Karlssons uttalanden i Nya Wärmlandstidningen om att Zlatan Ibrahimovic ska ha varit dopad under tiden i Juventus fick PSG-spelaren att gå i taket.

Ibrahimovics representanter hotade med att stämma Ulf Karlsson som då kröp till korset och bad om ursäkt.

Nu gör dock Zlatan Ibrahimovc slag i saken. En stämningsansökan mot Ulf Karlsson har lämnats in till Värmlands tingsrätt. Ibrahimovic kräver dock inte Karlsson på något skadestånd utan bara på rättegångskostnaderna.

Att svenska landslagets lagkapten väljer att stämma Karlsson är det inte alla som är förtjusta i. I en debattartikel på Aftonbladet Debatt kritiserar advokaten Viktor Carlberg från advokatfirman Två Lejon Zlatan Ibrahimovic för stämningen.

"Jag tycker inte att Zlatan ska ge nådastöten i detta fall, för den behövs inte. Poängen har ändå med önskvärd tydlighet gått fram", skriver Carlberg.

"Om Zlatan struntar i nådastöten så skickar han signalerna till många att ”nog är nog” och ”om man ber om ursäkt och kommit till insikt så släpper vi det” snarare än ”kröker du ett hår så tar jag din hand”. Om Zlatan struntar i det så är han så mycket större", skriver han på ett annat ställe.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.