Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Olsson om stjärnorna: "Han är det största hotet"

Martin Olsson har mött superstjärnorna i Belgien under flera säsonger i England. Han lyfter fram Romelu Lukaku som det största hotet. – Man får inte ge han tid i boxen, säger Olsson.

Under flera års tid har Martin Olsson ställts mot de belgiska stjärnorna. I princip hela startelvan spelar i Premier League, med spelare som Eden Hazard och Kevin De Bruyne. Men det är en helt annan spelare som Olsson själv lyfter fram som det största hotet mot Sverige.
– Deras offensiva spelare kan skapa lägen och göra mål. Det kommer att bli en tuff match. Lukaku är det största hotet. Han har en enorm fysik och ett väldigt bra vänsterskott. Man får inte ge honom tid i boxen. Han har gjort många mål i Premier League i år.

Hur stoppar man honom?
– Det får ”Granen” och den som spelar bredvid honom sköta. Men man måste vara tuff på honom. Han är en stark spelare men ”Granen” och de andra är också starka.

Hazard då?
– Han gillar att utmana och kan ta sig förbi vem som helst. Vi får se till att han inte får lägen en-mot-en.

De Bruyne?
– En bra spelare. Han utmanar inte på samma sätt som Hazard men gör väl flest assist i det laget och skapar lägen. Det är en spelare vi måste se upp med.

Känslan nu inför Belgien?
– Att man inte kan vara för negativ. Vi kan fortfarande gå vidare om vi vinner. Det är inte över ännu. Sen var vi mer irriterade efter matchen mot Italien än mot Irland. Vi förtjänade en poäng mot Italien,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.