Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Olsen van vid lite att göra

Med insatsen mot Nederländerna visade Robin Olsen att saknaden efter Andreas Isaksson inte behöver bli så stor. Men nu väntar något helt annat, i de "enklare" motståndarna Luxemburg och Bulgarien.

På många sätt förvaltar FC Köpenhamnmålvakten Olsen Isakssons arv väl. Precis som sin föregångare mellan de blågula stolparna bjuder han på krassa konstateranden på skånska och drar inte på smilbanden i onödan. Och trots att han lovordades från de flesta håll efter 1–1 mot Nederländerna så vill han inte gå med på att han är den givne ettan i målet när Janne Anderssons landslag nu fortsätter VM-kvalresan.

- Jag kommer hit med stort självförtroende och jag hoppas på att få spela de här två matcherna också, säger Olsen, som byggt mycket av självförtroendet på FCK:s insatser i Champions League.

Ska vara alert

Gruppspelet inleddes överraskande med 1–1 borta mot Porto och följdes upp av 4–0 hemma mot Brügge.

- Det kunde väl egentligen inte bli bättre. Det var fyra poäng som vi var väldigt nöjda med. Efter den här starten är målet att gå vidare som etta eller tvåa, säger Olsen.

Han lär inte få lika mycket att göra på Josy Barthel-stadion i Luxemburg på fredag kväll som han hade mot Nederländerna.

- Men målvaktens jobb är ju att vara alert i fall laget behöver det. Om det är ett avslut i 89:e minuten eller om det är hela matchen, vårt jobb är att vara där, säger Olsen.

- Det är svårt men det är faktiskt något liknande i FCK också där vi inte släpper till så många chanser, men där vi kan ge bort en chans i slutet av matchen. Och jag är väl lite van vid den typen av matcher.

Se upp i djupled

Luxemburg överraskade många genom att göra tre mål mot Bulgarien – i en match Bulgarien till slut ändå vann med 4–3 – i sin kvalpremiär. Samtliga tre mål kom via djupledsbollar mot ett högt stående bulgariskt försvar.

- Kommunikationen. Det är det viktigaste i det läget, säger Olsen om utmaningen för det svenska försvaret.

Samtliga spelare var med och tränade för fullt när Sverige genomförde sin sista träning på svensk mark inför avresan mot Luxemburg på onsdagskvällen.

Robin Olsen är nöjd med hur samarbetet med backlinjen fungerade i den senaste matchen.

- Det funkade bra. Det kan alltid bli bättre, men jag tycker de hjälpte mig väldigt mycket.