Robin Olsen uppges lämna Roma för Bundesliga.
Robin Olsen uppges lämna Roma för Bundesliga. Bild: JOEL MARKLUND

Olsen uppges vara på väg till Bayer Leverkusen

Robin Olsen är på väg att lämna Roma. Enligt Corriere dello Sport är den svenska landslagsmålvakten nära en flytt till Tyskland.

ANNONS
|

Efter VM 2018 lämnade Robin Olsen FC Köpenhamn för en flytt till den eviga staden och Roma.

Under första säsongen fick Olsen förtroendet som förstamålvakt målvakt till en början men förpassades till bänken under våren 2019.

Det ledde till att den svenska landslagsmålvakten under årets säsong blev utlånad till Cagliari där han startade 17 av 38 matcher i Serie A.

Enligt La Gazzetta dello Sport så berodde svenskens minskade speltid på att det fanns väntande bonus i kontraktet på 900 000 euro, drygt 9,4 miljoner kronor, som aktiverades vid 18 framträdanden i ligan som skulle tillfalla Roma.

Uppges lämna för Tyskland

Målvakten har under den senaste tiden tränat med Roma med andra spelare som återvänt från lån men verkar inte vara en del av klubbens framtid.

ANNONS

Enligt Corriere dello Sport är Robin Olsen på väg till den den tyska storklubben Bayer Leverkusen. Den italienska tidningen skriver att de två klubbarna för närvarande förhandlar om en övergång.

Bayer Leverkusen var två poäng från att nå en Champions League-plats men slutade till slut på en femteplats i Bundesliga.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS