Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Oliver Silverholts sorg: Ofödda dottern dog innan förlossning

Oliver Silverholt och hans sambo Nathalie skulle blivit föräldrar för första gången i sommar.
Men deras ofödda dotter dog innan förlossningen.
Nu berättar Öster-försvararen om den tragiska händelsen.
– Plötsligt så var det inga sparkar mer, säger han till Sportbladet.

Tidigare under sommaren gick Östers IF ut med det sorgliga beskedet. Man skrev i ett uttalande att Oliver Silverholt och hans sambo Nathalies ofödda dotter tragiskt nog hade dött i magen – dagen innan förlossningen.

”Föreningen sänder sina varmaste tankar och kärlek till vår spelare Oliver Silverholt och hans sambo”, skrev klubben i ett uttalande.

På grund av detta saknades Oliver Silverholt i Östers trupp vid flera matcher under säsongen.

Nu delar försvararen själv med sig av den hemska händelsen. För Sportbladet berättar han att det var den 26 juni, under en träning, som Nathalie ringde honom och berättade att någonting inte stod rätt till.

– Barnet hade varit väldigt livligt i magen och sparkat mycket, men plötsligt så var det inga sparkar mer. Vi åkte in till BB och gjorde en massa tester och det visade sig att hjärtat inte slog längre, säger han till tidningen.

”Föreningen sänder sina varmaste tankar och kärlek till vår spelare Oliver Silverholt”, skriver Östers IF. Bild: SUVAD MRKONJIC
”Föreningen sänder sina varmaste tankar och kärlek till vår spelare Oliver Silverholt”, skriver Östers IF. Bild: SUVAD MRKONJIC

”Det gick inte att greppa”

Han berättar om den hemska, surrealistiska, känslan som infann sig när paret fick veta att deras ofödda dotter inte längre levde.

– Första timmarna fattade man inte vad som hade hänt. Man satt bara och stirrade in i en vägg. Det gick inte att greppa. Sen tänker man att man ska få åka hem och liksom landa i det hela, men då är det ju en födsel som ska genomföras också som vi, framförallt Nathalie, var tvungen att ta sig igenom. Det är ganska sjukt om man får säga så, men hon löste det som en jävla hjälte.

Oliver Silverholt berättar att födseln var planerad till 16 juni. Men när inget hände skulle de sätta igång förlossningen på midsommarafton, så blev dock aldrig fallet då det var fullbelagt på BB.

Två dagar senare dog barnet.

– Vi hade en massa möten med ansvariga läkare efteråt och då var de ganska tydliga med att det här kanske inte hade hänt om hon hade blivit igångsatt på midsommarafton. Det blev såklart extra jobbigt att höra, säger Oliver.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.