Ole Gunnar Solskjaers syrliga svar på kritiken

Många har menat att Manchester Uniteds anfallare inte räckt till. Nu slår managern Ole Gunnar Solskjaer, 47, tillbaka mot kritiken.
– Jag har hellre ett hål i truppen än ett rövhål, säger han till supportermagasinet "United we stand".

ANNONS
|

Anfallet hos Manchester United har av flera ansetts vara tunt. Romelu Lukaku lämnade för Inter inför säsongen och senare fick han också sällskap av Alexis Sanchez som också gick till den italienska storklubben.

Lukaku som har gjort succé i Italien med sina 17 mål på 25 matcher har vairt saknad i Manchester United – i alla fall hans näsa för mål, detta har många kritiker menat. Rösterna blev ännu starkare när Marcus Rashord blev skadad i mitten av januari.

LÄS MER: Besegrade cancern – skrivit kontrakt med Manchester United

Men att fylla det där hålet på topp görs inte hur som helst, säger managern Ole Gunnar Solskjaer.

ANNONS

– Jag har hellre ett hål i truppen än ett rövhål. Personlighet är viktigt. Vi är ett lag i en lagmiljö, säger norrmannen till Metro som i sin tur refererar vidare till supportermagasinet "United we stand".

Inga "dåliga äpplen" kvar

Solskjaer säger att lite ego är bra för truppen men när det blir för mycket rinner bägaren lätt över. "Personliga agendor", som han uttrycker det, var dock något som drog ner laget i slutet av förra säsongen.

LÄS MER: Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

– I mars 2019 var spelarna fysiskt trötta, mentalt trötta och vi hade skador. Spelarna började tänka negativt medan de nu tänker positivt.

– Jag tycker inte vi har några "dåliga äpplen" i den här gruppen.

Premier League siktar på omstart i juni och inför denna ligger Manchester United på en femte plats i tabellen, tre poäng efter de så åtråvärda fjärdeplatsen som innebär Champions League-spel.

LÄS MER: Blåvitt-spelarna och råttfällan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS