Old Trafford kan rivas efter 112 år

Sedan Old Trafford invigdes 1910 har Manchester Uniteds hemmaarena blivit klassisk fotbollsmark. Nu utreder klubben sin arenasituation – och då kan den 112 år gamla arenan rivas, det skriver The Guardian.

ANNONS
|

Old Trafford har varit hem åt Manchester United sedan arenan invigdes 1910, med undantag för några år under 1940-talet då den fick stora skador i och med andra världskriget. Genom åren har flera ombyggnader gjorts på arenan men sedan 2006 har inga större arbeten gjorts. Arbetet som gjordes 2006 med att öka åskådarkapaciteten godkändes innan ägarfamilj Glazer tog över klubben 2005 och sedan familjen tog kontroll har inte mycket gjorts med arenan.

Nu ser Manchester United dock återigen över sin arenasituation och ett alternativ är att riva Old Trafford för att göra plats för en helt ny modernare arena på samma plats, det skriver The Guardian.

ANNONS

Det finns dock fler förslag på hur arenan kan moderniseras, som att riva den södra läktaren och bygga om den helt för att utöka åskådarkapaciteten eller att göra en mer omfattande ombyggnad av den befintliga arena, som i dag tar nära 75 000 åskådare.

Vill förbättra matchupplevelsen

Enligt The Guardian är klubben just nu i kontakt med flera företag om ombyggnationen.

– Vi har utvärderat flera globalt ledande företag som vill hjälpa oss att modernisera Old Trafford, med det yttersta målet att förbättra matchupplevelsen för vår fans, säger Manchester Uniteds operativa chef Collette Roche.

Hon säger att förhoppningen är att man inom några veckor ska kunna presentera vilka som ska genomföra arbetet med arena och därefter kunna inleda projektet med moderniseringen.

Arenans publikrekord är från 1939 då 76 962 åskådare såg FA-cupsemifinalen mellan Wolverhampton och Grimsby Town. Premier League-rekordet är från 2007 när United besegrade Blackburn Rovers inför 76 098 personer.

Old Trafford var en av arenorna som användes under herrarnas VM i England 1966 och arenan stod värd för Champions League-finalen 2003 mellan Juventus och Milan.

LÄS MER:Arenan Camp Nou byter namn – blir Camp Nou Spotify

LÄS MER:Andersson hintar om Elanga i playofftruppen

LÄS MER:Tidigare Manchester United-tränare död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS