Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Ola Wenström petas från Champions League-finalen

Champions League-finalen skulle bli Ola Wenströms sista sändning för Viasat.
Men nu kommer beskedet att profilen petas och att hans kontrakt sägs upp med omedelbar verkan, det skriver Sportexpressen.

Sedan 2008 har Ola Wenström varit Viasats stora profil och under sina 13 år har han varit synonym med kanalens Champions League-sändningar.

Imorgon var tanken att han skulle programledare sin sista final, den mellan Chelsea och Manchester City. Detta efter att han fått beskedet att hans kontrakt med bolaget NENT Group inte skulle förlängas.

Men så blir inte fallet. Nu kommer beskedet att hans kontrakt bryts med omedelbar verkan och att han därmed stoppas från att leda lördagens final.

I stället är det Jennifer Kücükaslan som får uppdraget, rapporterar Sportexpressen.

Om Wenström: ”Saknar förtroende”

Enligt tidningen säger Kim Mikkelsen, Koncernsportchef NENT Group, i ett uttalande att Ola Wenström och bolaget kom överens om att ”avsluta arbetet på ett professionellt sätt” när beskedet om att kontraktet inte skulle förlängas kom i januari.

– Givet det som hänt sedan dess och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning. Mot bakgrund av detta har jag bett Jennifer Kücükaslan att leda morgondagens sändning, säger Mikkelsen.

Efter beskedet gick Ola Wenström ut på Twitter och kommenterade nyheten.

”Så det blev ingen final. Tack all ni som har tittat under 13 år. Och till alla tjejer och killar i sändningspersonalen, mina verkliga vänner. Champagnen som ligger längst nere i högra kylen är till er!”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.