Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ola Kamara klar för Häcken

Ola Kamara spelade med Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles Galaxy.
Nu har den norske MLS-anfallaren landat på Hisingen.
– Det är klart att man är lite jetlaggad och det är lite kallare här än i Miami, säger Häckens nyförvärv.

I måndags kunde GP rapportera om att Häcken hade siktat in sig på Ola Kamara, den norske anfallarens om bland annat har spelat i LA Galaxy tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Nu bekräftar Häcken uppgifterna. På sin hemsida skriver man att Kamara och klubben har kommit överens om ett kontrakt skrivet på två år.

Ola Kamara kommer senast från USA och MLS där han representerade Washington-laget D.C United. Under torsdagen gjorde han sin första träning med nya klubben.

– Det känns bra. Jag kom till staden igår och har fått en kväll nu första träningen här. Så det var kul att träffa grabbarna och komma igång, säger han efter träningen.

Hur kändes träningen?

– Det är klart att man är lite jetlaggad och det är lite kallar här än i Miami, men jag ska ta några dagar för att anpassa mig.

Var står du just nu, formmässigt?

– Jag har tränat hårt, men det har mest varit personlig tränare. Så jag vet inte helt hur det formen är när det kommer till fotboll. Men jag har varit med länge. Så matchform: Det får vi se på måndag.

Som konstaterat har Ola Kamara spelat en hel del i amerikanska MLS, där han alltså var lagkamrat med Zlatan – som han beskriver som en kravställande lagkamrat.

– Han är lite som han är i media. Det är kul, men det är tuffa krav också. Det var kul att spela med någon som är en av världens bästa fotbollsspelare. Du ser det när han spelar och på träningarna.

Martin Ericsson: ”Ett starkt målsnitt”

Kamara har en gedigen bakgrund. Hans karriär har bland annat tagit honom till spel i Tyskland, Österrike, Kina och USA. Han har enligt egen utsago gjort över 150 mål för olika klubblag samt norska landslaget.

Sportchef Martin Ericsson är nöjd med att man lyckats knyta till sig den norske anfallaren.

– Det känns otroligt bra att vi har lyckats komma i mål med Ola. Han har en gedigen bakgrund med ett starkt målsnitt över tid. Det är en dynamisk anfallare som är ödmjuk i försvarsspelet och smart i boxen vilket passar bra in i vår profil. Vi tror även att hans erfarenhet kompletterar våra relativt unga anfallare på ett bra sätt, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

LÄS OCKSÅ: Anmäl dig till GP:s livepodd – Laul med vänner

LÄS OCKSÅ: Per-Mathias Högmo uppgavs lämna Häcken – nu vänder uppgifterna helt

LÄS OCKSÅ: Djurgården pekar ut BK Häcken som klara SM-guldfavoriter

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.