Emma Berglund hoppas att det blir spel i mer än en kvart när hon är tillbaka i laget nästa gång.
Emma Berglund hoppas att det blir spel i mer än en kvart när hon är tillbaka i laget nästa gång. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Oklart när Emma Berglund är tillbaka i GFC

Göteborg FC:s nyförvärv Emma Berglund slog upp sin skada tidigt i helgens debut och missar matchen mot Piteå. Prognosen i övrigt är ännu oklar.
– Vi ska göra en MR-undersökning och se vad den visar, säger hon.

ANNONS
|

En knapp vecka före Göteborg FC:s omstart i Damallsvenskan borta mot Vittsjö högg det till i Emma Berglunds baksida lår. Skadade stoppade den rutinerade landslagsspelaren från spel, men hon var tillbaka redan till hemmamatchen mot Kif Örebro i helgen.

– Vi tyckte att det hade läkt och det hade känts bra på träningarna under veckan, säger Emma Berglund.

Efter en kvart av matchen fick Emma Berglund, som i maj värvades in från franska topplaget Paris Saint-Germain, ofrivilligt avbryta sin debut. Hon kände av skadan och byttes ut mot Beata Kollmats, som även hon gjorde comeback efter frånvaro.

– Jag kände av skadan igen efter att ha tagit en maxlöpning, säger Emma Berglund.

ANNONS

Svårt att sätta prognos

Exakt hur allvarligt det är med henne går inte att säga i nuläget.

– Vi ska genomföra en MR-undersökning och se vad den visar. Det är svårt att se någonting på en magnetröntgen innan blödningen gått ned så vi väntar på det just nu.

Under måndagen har Emma Berglund tränat rehab och hon är definitivt borta från matchen mot regerande mästarna Piteå på onsdag kväll. Nu vill hon gå varsamt framåt.

– Det kändes ju som att allt var okej inför Kif Örebro men vi misstänker att det kan vara en mindre muskel i låret som är skadad och att det därför är svårare att känna av, säger hon.

– Det är såklart jättetråkigt men jag hoppas vara tillbaka snart igen.

ANNONS