Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Oj, oj, nu satte han en i krysset här ju"

Försvarsspelet har fungerat för Blåvitt inledningsvis av allsvenskan. Nu ska laget få fart på anfallsproblemen.

Frånsett Tobias Hysén har målproduktionen varit ganska skral från de blåvita anfallarna. Gustav Engvall letar fortfarande efter formen och närmast bakom jagar Mikael Boman som gärna vill få chansen.
– Våra anfallare har gjort bra ifrån sig på träning, det har alla spelare gjort i veckan. Oj, oj, nu satte Boman en i krysset, säger Jörgen Lennartsson under lördagsträningen.

Startar Boman nu eller?
– Haha! Man vet aldrig, eller var det en fint?

Frånsett att anfallsspelet inte riktigt klickat så har Jörgen Lennartsson haft en rad spelare på skadelistan. En lista som trots allt börjar bli kortare.
– Vi börjar ju få tillbaka spelare, sen är några inte i allsvensk form men där ska vi jobba vidare med det sista och ta klivet tills de är redo för allsvenskt spel igen.

Mot Örebro blev det tre segrar under fjolårssäsongen för IFK Göteborg, två i allsvenskan och en i cupfinalen.
– Vi har ett bra självförtroende mot Örebro men vi ska vara ödmjuka. Vi vet att varje match lever sitt eget liv men vi är laddade och vet vad vi ska göra, säger Lennartsson och fortsätter.
– De har många bra spelare. Almebäck är tillbaka, en snabb och erfaren mittback. Sen har de ett välbanserat mittfält med Åhman Persson som jag gillar mycket, Gerzic och Astrit också. De tre bildar en bra trio, välbalanserad. Sen har de fått tillbaka Kamara på topp. Det är ett bra lag, absolut.

Konstgräs dessutom?
– Ja, det har vi tränat på under hela vintern och är förberedda på. Vi förlorade inte en enda match på konstgräs förra året. Vi reflekterar inte över det utan spelar det spel som underlaget tål.