Öis kan tappa många - letar förstärkningar

ANNONS

Det kommer att bli förändringar i Öis inför nästa säsong. Klart är att Jakob Lindström (Häcken), Sebastian Ohlsson (IFK Göteborg) och Björn Anklev (slutar efter att inte ha fått förlängning) lämnar.

Dessutom är det trolig att laget tappar målvakten Abbas Hassan.

- Han har fått förslag från sitt hemland Libanon, det har han varit öppen med. Så det blir nog inget spel i Öis 2017, säger tränaren Marcus Lantz.

Bortsett från dessa är det tolv spelare som också sitter på utgående kontrakt. Enligt fotbollskanalens uppgifter så har varken Robertino Kljajic, Hampus Bohman, Anton Henriksson och Joakim Hall erbjuds nya kontrakt. Niklas Klingberg ser även han ut att lämna.

ANNONS

- Den vi för mest diskussioner med är George Mourad. Han har fått ett kontraktsförslag som han ska fundera på, säger Lantz.

Det är många spelare som har utgående kontrakt, är du orolig?

- Nej. Vi känner ändå att vi får behålla ganska många. Backsituationen ser bra ut med Danny Ervik (nyförvärv från Gais), David Johansson, Hannes Sahlin och Johan Hammar, säger Lantz och fortsätter:

- Jag vet hur det fungerar och det brukar finnas lediga spelare.

Vad är det ni letar efter?

- En vänsterback och en målvakt, men också en central mittfältare och yttermittfältare.

Däremot är han tydlig med att ekonomin är en viktig faktor för värvningstankarna.

- Vi måste förhålla oss till en ekonomisk verklighet, den är inte som Manchester Citys direkt om man säger så. Vi måste vara ödmjuka när vi tänker värvningar. Ekonomin får inte äventyras.

ANNONS