Ogbu Abraham lämnar IFK Göteborg

Ogbu Abraham lämnar IFK Göteborg efter mindre än två månader. Anledningen är att den inlånade nigerianen har en skada som kräver operation.
– Framför allt lider vi med honom, säger sportchef Pontus Farnerud.

ANNONS
|

I början av december meddelade IFK Göteborg att man hade plockat in 19-årige Ogbu Abraham på lån från nigerianska TikiTaka Academy. Lånet var till sommaren, men förhoppningen var att det skulle bli en permanent övergång – den optionen fanns i avtalet.

Starten i Göteborg blev dock inte så bra för Abraham. GP har tidigare i veckan rapporterat att ytterbacken dras med en skada och att Blåvitt har fruktat att det ska vara allvarligt.

– Det finns en risk att han inte kan vara tillgänglig på ett tag, sa sportchef Pontus Farnerud då.

Tvingas lämna IFK Göteborg

Skadan visade sig vara allvarlig och nu meddelar IFK Göteborg att det lett till att Ogbu Abraham lämnar klubben – efter mindre än två månader.

ANNONS

– Ogbu behöver tid innan han är tillbaka i fotbollsträning. Framförallt lider vi med honom. Han är en ambitiös fotbollsspelare och en fin kille. Det har funkat bra med honom i gruppen och han har trivts väldigt bra. Nu reser han hem till Nigeria för operation och vi önskar honom lycka till, säger Pontus Farnerud.

Abrahams skada uppkom i Nigeria, alltså innan han skrev på för IFK Göteborg. Att den var så här allvarlig upptäcktes dock först efter undersökningar i Sverige.

– Med hänsyn till Ogbus personliga integritet och önskemål kommer IFK Göteborg inte att precisera skadans art eller gå in på detaljer, säger Farnerud.

Tommy Johansson, utvecklingschef på TikiTaka Academy, betonar samma sak. Han konstaterar dock:

– Vi har haft en jäkligt bra dialog med IFK, Ogbu är jättenöjd med dem. De bryr sig om killen. Vi är också tacksamma för att vi har fått mer insikt i vad vi behöver göra för honom. De har skött det klanderfritt.

– Nu kommer Ogbu åka hem på lördag. Vi kommer titta på hur vi ska operera honom. Vi tar tillbaka honom till TikiTaka.

Hur mår han just nu?

– Han tycker att det är tråkigt såklart. Han är jättebesviken.

ANNONS

Men kanske kan det bli aktuell med en flytt till IFK Göteborg i framtiden?

– Det är inte omöjligt.

Pontus Farnerud:

– Vi kommer givetvis att fortsätta följa hans utveckling.

Ogbu Abraham lånades in till IFK Göteborg för att täcka upp och konkurrera med Oscar Wendt på vänsterbacksplatsen. Nu blir det Hannes Lennartsson som får fylla den luckan. Han har dock bara kontrakt mars ut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS