Offsidemål snuvade Blåvitt på segern

En tveksam straff och ett offsidemål emot sig fick Blåvitt-spelarna att rasa mot domarna efter västkustderbyt mot Elfsborg. – Det känns som att alla i hela världen tycker att insatsen från herrarna i svart var mindre bra, säger John Alvbåge till GP.

|

IFK Göteborg kom till Boråsoch västkustderbyt med fyra raka segrar sedan omstarten efter EM-uppehålletoch stort självförtroende. Och trots att laget inte hade vunnit på Borås Arena sedan 2005 var det gästerna som inledde respektlöst och tog tag i taktpinnen direkt på mardrömsarenan.Och det dröjde inte länge förränBlåvitt och Mikael Boman fick matchens första riktigt vassa målchans. Bortalaget rullade upp ett fint anfall och Boman hamnade helt ensam framför mål. Men anfallarens direktavslut blev inte bättre än att Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet kunde parera med en vass reflexräddning.

Några minuter senare hettade matchen till ordentligt. Sören Rieks gick omkull utanför Elfsborgs straffområde, domaren Kristoffer Karlsson friade och Elfsborg kunde ställa om. Simon Hedlund löpte in i IFK:s straffområde med Haitam Aleesami i ryggen. I kamp med den norske vänsterbacken gick Hedlund, till synes, enkelt omkull. Domare Karlsson var dock säker på sin sak och pekade på straffpunkten.

– Jag tycker inte att det är straff, och det är tråkigt att domaren blåser där.Jag tycker snarare att man kan kalla det en 50/50 duell, säger Haitam Aleesami.

Viktor Claesson stegade fram för Elfsborg. Men Värnamo-sonen sköt en svag straff och John Alvbåge, som gick åt rätt håll, kunde enkelt limma straffen.

– Jag tänkte som vanligt, jag vill stå upp så länge som möjligt. Vi hade scoutat deras skyttar väl, men jag trodde att Rohdén eller Lasse Nilsson skulle lägga så det var lite otippat, men jäkligt skönt att ta den, säger Alvbåge.

Räddningen gav IFK ny energi och bara sju minuter senare blev det i stället nätrassel i den andra målburen.Sören Rieks och Haitam Aleesami kombinerade sig fram på vänsterkanten och framför mål hittade vänsterbacken Mikael Boman. Och den gången gjorde anfallaren inget misstag utan rakade in 0-1 – och vilt jubel utbröt i den stora bortaklacken.

I inledningen av andra halvlek tog Elfsborg över matchen fullständigt och efter flera chanser för hemmalaget kunde Blåvitt-försvaret till slut inte hålla emot. I den 54:e minuten tryckte Simon Hedlund in 1-1.Ett mål som dock aldrig skulle ha godkänts.

– Jag hade direkt känslan att deras mål var offside, säger Alvbåge.

Och målvakten var allt annat än nöjd med domarnas insats.

– Alla kan göra fel, men det känns som att när både vi, Elfsborg ochfansen är missnöjda, då tyder det på någonting.

Haitam Aleesami:

– Jag vill inte vara den som direkt efter matchen går ut och klagar på domaren, men det är tungt när man får så avgörande situationer emot sig, säger han.

Efter kvitteringen fortsatte Elfsborg att skapa farligheter, men så småningom kunde Göteborg återigen ta sig tillbaka in matchen. Under slutdelen satsade båda lagen framåt och det skapades flera farliga omställningslägen, på ett av dem var inhoppande Patrik Karlsson Lagemyr nära att nicka 2-1 för gästerna, men Stuhr Ellegaard kunde styra undan.

Det blev inte några fler mål och för fjärde året i rad slutade det oavgjort mellan Elfsborg och IFK Göteborg på Borås Arena.