Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Officiellt: Tottenham sparkar Mourinho

Tottenham har sparkat sin tränare, José Mourinho. Klubben ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League, och har slagits ut ur både Europa League och Fa-cupen.

Det var The Telegraph som var först med att rapportera att José Mourinho fått sparken från Tottenham. Senare under måndagen blev det också officiellt på klubbens hemsida.

Portugisen kom till Londonklubben 2019, efter att succétränaren Mauricio Pochettino fått sparken.

– På ett personligt plan har jag tyckt om att arbete med honom och jag beklagar att saker och ting inte har fungerat som vi hade tänkt oss. Han kommer alltid vara välkommen här och vi vill tacka honom för hans bidrag, säger klubbens ordförande Daniel Levy på hemsidan.

Tog Tottenham till final i Ligacupen

Tidigare i sin karriär har Mourinho rönt stora framgångar med lag som Chelsea, Inter och Real Madrid. Tiden i Tottenham slutade titellös, men Mourinho tog dock laget till en final. Det handlar om den engelska ligacupen som kommer att spelas 25 april.

Beskedet om att Mourinho lämnar kommer bara dagen efter att Tottenham, som en av sex engelska klubbar, kommunicerat att de ämnar vara med och starta vad som kallas för ”den europeiska superligan”.

Ungdomstränaren och ex-spelaren Ryan Mason tar hand om A-lagets träningar tills vidare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.