Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Officiellt: Nanne tar över Kalmar

Nanne Bergstrand gör comeback i Kalmar FF. Det meddelade klubben på en presskonferens klockan 10 på tisdagsförmiddagen. På samma presskonferens meddelade man också att Peter Swärdh, som har lett laget under våren, lämnar klubben.

Under Peter Swärdh har Kalmar FF haft sin sämsta inledning i allsvenskan sedan 2008 och ligger för närvarande på 14:e plats. Nu väljer klubben att bryta med Swärdh och anställa Nanne Bergstand, som tränade klubben i tio år.

- Det ska bli oerhört stimulerande att jobba med den här spelargruppen och se vad vi kan skapa tillsammans, både på kort och på lång sikt, säger Nanne Bergstrand i en kommentar till klubbens hemsida.

Enligt Barometern tog Kalmar FF:s styrelse beslutet om att avsluta samarbetet med Swärdh på ett möte under måndagskvällen, som en del av det analysarbete som pågår inom klubbens ledning.

Efter tolv omgångar av allsvenskan har Kalmar åtta inspelade poäng. Swärdh anställdes av klubben för tre säsonger sedan och förde laget till en sjätteplats i fjol.

Nanne Bergstrand tränade Kalmar från 2003 till 2013 och vann bland annat SM-guld och Svenska Cupen med klubben 2008. Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.