Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Officiellt: Larsson ny tränare i Falkenberg

Henrik Larsson blir ny tränare hos den allsvenska nykomlingen Falkenberg. Och han säger bestämt att han inte kommer att spela själv.

Den förre landslagsspelaren, Celticikonen och helsingborgaren Henrik Larsson blev som väntat ny tränare hos den allsvenska nykomlingen Falkenberg.
Larsson presenterades under en presskonferens på onsdagen. Henrik Larsson och Falkenberg har kommit överens och skrivit under ett ettårskontrakt. Både Larsson och klubben kallar det för ett rullande kontrakt – om allt känns bra är tanken att det ska förnyas år efter år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det passar båda parterna. Trivs inte Falkenberg med mig kan de lätt säga att vi inte förlänger. Likadant är det med mig, säger Henrik till svt.

Falkenbergs FF hade som krav att tränaren de anlitade skulle vara intresserad av att utveckla unga talanger från närområdet samt att fortsätta med det spel som spelade upp klubben i allsvenskan.
- Jag vill gärna fortsätta med samma spel som laget hade i fjol. Kanske blir det någon förändring på små saker, men på det stora hela kommer vi fortsätta med spelidén som killarna är vana vid, säger Larsson.

Henrik Larsson påstår att han aldrig varit i Falkenberg och mötena han och klubben haft har ägt rum i Båstad.

- Vi har haft två möten, vi drack mycket kaffe, snackade en hel del. Det tog inte lång tid för mig att bestämma mig för jobbet. Jag är glad att vara här. En fantastisk utmaning.

En hel del spelare har lämnat klubben efter avancemanget till allsvenskan. Bland annat
högerbacken Danny Ervik som gått till Mjällby, löftet Niclas Eliasson till AIK och skyttekungen Victor Sköld till Åtvidaberg.

- Det står andra på kö som förhoppningsvis är beredda på att ta över där de gamla lämnade, säger Henrik Larsson apropå att många spelare lämnat klubben.

Den nye tränaren är väl medveten om medlen som finns i klubben och han kommer inte att "spräcka någon budget" för att värva spelare. Och både han och klubben har samma målsättning: Att klara det allsvenska kontraktet.

- Vi måste tillsammans visa att vi hör hemma i den här serien - även om det blir tufft stundtals. Det är en tuff uppgift vi har framför oss. Vi har två val: antingen ger vi upp, eller så kör vi på. Vi väljer att köra på. Det är i motgångar vi måste visa att vi klarar av det. Vi har en stor uppgift: Vi ska hänga kvar i allsvenskan, säger Larsson.

Henrik Larsson kommer närmast från jobbet som assisterande tränare i moderklubben Högaborg. Tidigare var han tränare i Superettaklubben Landskrona Bois, där han hade Falkensbergs flyktade tränare Hans Eklund som assisterande tränare.

Falkenberg drar igång sin träning den 9 januari. Då hälsar Henrik Larsson all media på plats i klubbhuset på onsdagseftermiddagen välkommen åter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.