Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Officiellt: Arsenal värvar ytterback

Sead Kolasinac har varit en nyckelfigur i Schalke 04:s backlinje – men nu har försvarskuggen skrivit på ett långtidskontrakt med Arsenal. Affären har bekräftats av Londonklubben.

Arsenal vann förvisso FA-cupen efter en rafflande final mot ligamästaren Chelsea, men i övrigt har den gångna säsongen varit en stor besvikelse för klubben från norra London. Laget fick respass av Bayern München i Champions Leagues åttondelsfinal och i ligaspelet hamnade Arsene Wengers manskap för första gången på tjugo år utanför topp fyra, vilket innebär att det inte blir något Champions League-spel på Emirates Stadium nästa säsong. 

Tränare Wenger har varit hårt kritiserad under säsongen men trots besvikelsen valde klubben att ställa sig bakom fransmannen och nyligen förlängdes hans avtal med ytterligare två år. 

Och nu har de rödvita börjat rusta inför nästa säsong. Första värvningen att landas är Schalke 04:s Sead Kolasinac. Den bosniske vänsterbacken har skrivit på ett långtidskontrakt med Arsenal. Klubben har bekräftat affären på sin hemsida, men någon exakt kontraktslängd har ännu inte avslöjats. Kolasinac har varit en viktig kugge i tyskarnas backlinje de senaste åren men väljer nu, när hans avtal med Schalke går ut att i stället flytta till England. 

Sead Kolasinac har de senaste åren varit en ordinarie pjäs i Schalke 04:s backlinje i Bundesliga, men lämnar nu Gelsenkirchen-klubben när hans kontrakt går ut i sommar för att gå till Arsenal.