Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Offensiva draget bakom Rieks målform

Sören Rieks hade gjort ett mål på de 14 första matcherna. Nu har nätat två gånger på två matcher. – Grymt va?! Det känns som att det har lossnat nu, säger Blåvitt-mittfältaren.

Sören Rieks öppnade IFK Göteborgs målskytte i matchen mot Örebro förra helgen, och när Blåvitt vände och besegrade IFK Norrköping med 4–1 på söndagseftermiddagen var det Rieks som satte kvitteringsmålet. Med en kylig chipp över motståndarkeepern David Mitov Nilsson banade han väg för Blåvitts vändning.

Han är en av lagets offensiva nyckelspelare och har varit missnöjd med sin offensiva produktion under säsongen, men nu har han alltså nätat i två matcher i följd.

Enligt dansken är en stor anledning att lagets yttermittfältare – han själv och Mix Diskerud – har fått direktiv om att var mer raka i sitt spel och löpa in bakom motståndarnas backlinje. Något som laget har tränat på sedan Torbjörn Nilsson klev in i tränarstaben och lade sin hand på Blåvitts offensiv med nya taktiska idéer.

– Jag spelar lite rakare och hotar mer i djupled än tidigare. Det finns mycket ytor och försvararna är inte så vana vid att yttrar kommer in så mycket bakom dem. Så det finns ytor för oss att hota där. Det var så vi fick vårt mål i dag. Jag hoppas att det fortsätter löna sig, säger Sören Rieks.

Han menar också att hans spel gynnas av vänsterbacken Billy Nordströms intåg i laget.
– Det känns bra med en ytterback som är van vid att spela ytterback. Vi har haft lite väl många ytterbackar som inte är vana vid det. Så det är bra för mig att jag har någon som kommer med många löpningar bakifrån, och som man kan kombinera med på kanten. Det känns bra med Billy och han gör det fantastiskt i defensiven också.

Hur är det att spela inne på Gamla Ullevi när ni spelar så här bra?
– Det är perfekt, det är så att håren reser sig på armarna. När vi står där efter matchen och har vunnit så känns det magiskt. Laget och speciellt supportrarna har längtat efter en vinst, så jag är glad för alla supportrar att vi vann.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.