Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Oavsett så vill vi att Erlingmark ska få spela"

Mads Albaek har två matcher kvar innan flytten till tyska Kaiserslautern. Ersättaren kan hämtas i Balkan – och bli en yttermittfältare.

Den uppskattade danskens sista hemmamatch för IFK Göteborg blir nu på måndag mot Halmstads BK. Eftersom Abdul Razak har uttryckt önskemål om att lämna och Lawson Sabah troligen lånas ut finns stort behov av ytterligare innermittfältare i Blåvitts trupp. 
Efter 16 juli kan innermittfältsuppsättningen bestå av August Erlingmark och Sebastian Eriksson. Klubben har bestämt sig för att använda Sebastian Eriksson som mittfältare under hösten.

Mix Diskerud, som har avtal till och 27 augusti, hade stor framgång som högermittfältare i den senaste matchen mot Jönköpings Södra och är tänkt att fortsätta där.
Beroende på tillgång och prisnivåer kan det bli aktuellt för norskamerikanen att återvända till det centrala mittfältet så länge han är kvar i klubben.
IFK har två spår där. Antingen värva en ersättare för Mads Albaek rakt av eller ta in kantspelare och låta Diskerud spela centralt.
– Oavsett hur vi gör vill vi att August Erlingmark skall få möjlighet att spela. Efter 16 juli måste vi ha en lösning på det här, säger sportchefen Mats Gren.

Var tittar ni?
– Vi har tittat väldigt mycket i Sverige. Naturligtvis även i Norge och Danmark, en del bort mot USA. Olle (Sultan, chefscout) har varit nere och tittat på Balkan. I Serbien och Slovakien finns väldigt duktiga spelare, i Afrika också. Afrika får vi vänta lite med tills Prosper och Lawson har lyckats fullt ut.