Oavgjort i derbyt: "Vi gick för tre poäng"

ANNONS
|

Häcken och IFK Göteborg bjöd på ett böljande derby. Blåvitt var tunga i första halvlek samtidigt som Häckens passningsspel var alldeles för slarvigt. I andra kom Hisingslaget ut med ny energi, kvitterade efter 1,5 minut och hade lägen för mer. Innan IFK kom tillbaka och var närmast segermålet i slutminuterna. En kryssmatch, helt enkelt.

– Vi är nästan vana vid att stå så här nu – efter kryss, kryss, kryss, kryss, säger Mattias Bjärsmyr.

IFK Göteborg har spelat oavgjort i sju av tolv matcher under våren, så trots att laget bara förlorat en match – hemma mot MFF – ligger de tio poäng efter serieledande Malmö när allsvenskan tar VM-uppehåll.

ANNONS

– Det är ett lag som har varit klart bäst och det är Malmö FF. De har varit oerhört effektiva, de har 29 poäng och sex vinster på bortabana. Det är grymt bra. All respekt till det. Vi känner ändå att vi har en viss kontakt där uppe, vi har kontakt med det övre skiktet. Det är Malmö FF som varit överlägsna. I övrigt är det en jämn serie, säger Mikael Stahre.

Kryssen måste omvandlas till segrar, och IFK:s lagkapten är inne på vad som saknas.

– Vi skapar chanser men vi har sagt det länge nu, vi måste sätta dit dem. Gör vi det så vinner vi i dag, och flera andra matcher också. Det gjorde vi förra året – då behövde vi knappt en chans för att sätta den, säger Mattias Bjärsmyr.

Även för Häcken kändes en poäng som en förlust. Gerhardssons lag har åtta poäng upp till Malmö FF från sin femteplats, ett snäpp ovanför IFK Göteborg.

– Åtta poäng är ingenting. Om vi slår dem så är det fem, sedan har de två torskar så är vi ikapp. Jag har svårt att se dem gå rent, säger Simon Gustafson.

Trots den oavgjorda matchen tycker mittfältaren att Häcken har bättre förutsättningar att utmana om de främsta platserna i allsvenskan.

ANNONS

– Jag tror att så som de spelar är det svårt att nå några riktiga toppar, samtidigt som det kanske är enklare att undvika dalarna. Deras spel kräver inte lika mycket som vårt, säger Gustafson.

Häckentränaren Peter Gerhardsson var missnöjd med sitt lags prestation, men när han summerar vårsäsongen är han mer positiv.

– Om man tittar på de här sex åren vi varit i allsvenskan så är det poängmässigt vår bästa inledning och kanske prestationsmässigt vår bästa. Vi har hanterat en forwardssituation som inte varit optimal – jag tror inte de (El Kabir och Strandberg) har gjort en träning ihop – ändå har vi gjort flest mål. Så det är okej. Jag blir aldrig nöjd. Det är bara att ladda om här, sedan åker vi upp till Gävle och hoppas på att kunna hänga på (Malmö), säger Gerhardsson.

ANNONS