Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Oavgjort för Häcken - efter dramatik

Alexander Farnerud iväg i ambulans. Nasiru Mohammed utvisad. Och tappad ledning två gånger. Det händer grejer när Häcken spelar. – Jag kan väl inte säga att jag jublar, säger tränaren Mikael Stahre.

Termometern visade 22 grader och folk låg på bryggorna längs Fyrisån och lapade sol i grilldoften från altanerna. Men någon semesterlunk blev det inte på Studenternas IP, när vi äntligen fick en julikväll som var julivarm.

– Fast det började … med en matt känsla och lågt tempo. Jag vet inte om det kanske berodde på gräsmattan. Men till slut blev det här en märklig historia.

”En märklig historia” skulle kunna vara titeln på en bok skriven av förre Uppsalabon Håkan Nesser, men var i detta fall en allsvensk match mellan Sirius och Häcken.

Nasiru Mohammed får i så fall personifiera märkligheten. I 25:e minuten väggpassade han sig fri med Alexander Farnerud och satte snyggt 1–0. Strax därefter gick han övertänd in i en närkamp och fick först gult kort. Sedan, tre minuter senare, fick han ett gult kort till – för samma förseelse.

– Vi fattade ingenting. Fjärdedomaren eller vad han heter ropade till domaren att det borde vara rött kort – och så blev det ett sådant. Jag stod nära och tyckte inte att det var särskilt grovt. Vi blev frustrerade där. Det var många som reagerade, säger Häckens mittfältare Alexander Faltsetas.

Några minuter senare fastnade namnen Farnerud i gräset och skadade sitt högerknä så illa att han fick bäras ut på bår och åka ambulans till sjukhuset.

– Jag vet inget mer än att det är knät. Ingen aning om hur allvarligt det är, säger Mikael Stahre.

Faltsetas drog ett hästlass denna lördag. Häcken spelade med en man kort i drygt en timme, och som han slet och sprang och förstörde för Sirius bollskickliga mittfältare.

– I halvtid sa vi till varandra att vi inte bara skulle vänta på att domaren skulle blåsa av – utan att vi skulle försöka hålla i bollen. Men det blev ett jävla tryck mot oss. Det blev mycket sarg-ut, säger Mikael Stahre.

Första kvitteringen kom i 48:e minuten när Jesper Arvidsson nådde högst på en hörna. Därefter följde en hysterisk kvart. Sirius hade helchanser, halvchanser och och nästan-chanser.

Till sist fick Häcken bollen, kunde lugna ner spelet – och gick till små attacker. En av dem ledde till en hörna som prickade Juhani Ojalas panna, och med knappt 20 minuter kvar ledde plötsligt Häcken.

– Just där kändes det som att vi skulle ta det här. Jag trodde det, för vi brukar vara så stabila bakåt, säger Faltsetas.

Känslan levde i tre minuter. I 75:e minuten kunde förre Häckenspelaren Shkodran Maholli forcera in en retur till 2–2.

– Därefter handlade det bara om att kriga, säger Alexander Faltsetas.

Mikael Stahre:

– Vi avslutade med fembackslinje och i slutet väntade vi bara på att domaren skulle blåsa av.