Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Sverrisson har spelat tre fulla matcher på två veckor efter en vår då han mestadels suttit på bänken. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oskar Sverrisson har spelat tre fulla matcher på två veckor efter en vår då han mestadels suttit på bänken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Nyttig speltid för Oskar Sverrisson med Häcken

Efter att tidigare ha fått spela sparsamt har ytterbacken Oskar Sverrisson fått förtroendet i tre av Häckens fyra senaste matcher. Två av dem var mot AZ i Europa League-kvalet.
– Helt plötsligt kommer man tillbaka i matchform och jag har behövt speltiden, säger Oskar Sverrisson.

Bara några dagar efter 3–0-förlusten mot nederländska topplaget AZ är BK Häcken tillbaka i vardagen igen. En spelare som kastats in i hetluften de senaste veckorna är vänsterbacken Oskar Sverrisson som fått begränsat med speltid tidigare, men som nu spelat tre av de senaste fyra matcherna.

– Jag har behövt speltid och det är skönt att få komma i matchform igen, säger Oskar Sverrisson.

Avdramatiserar motståndet

Bland annat spelade han båda matcherna mot AZ. Motståndet i sig är dock inte något Oskar Sverrisson reflekterar särskilt mycket över.

– Det viktigaste för mig har varit speltiden i sig. Det spelar inte så stor roll att motståndet kommer från en större liga i Europa, säger han.

Under dagarna som gått sedan sortin ur Europa League har Häckens lag successivt börjat fokusera mer och mer på söndagens uppgift i allsvenskans artonde omgång.

– Det går inte att lägga fokus på den matchen. Det finns säkert många lärdomar vi kan dra både offensivt och defensivt längre fram, säger Oskar Sverrisson.

Tränaren Andreas Alm är inne på samma linje.

– Det blir mer fokus på nästa match för varje dag som går. Vi lärde oss framförallt hur det är att spela med lågt försvarsspel och det var ett annat tempo. Men jag tror framtiden får utvisa hur vi kan utnyttja våra erfarenheter från matcherna mot AZ. Jag är lika nyfiken som alla andra, säger han.

Knepig match

Söndagens match kan bli lurig enligt Andreas Alm som imponerats av Uppsalalagets säsong såhär långt, möjligtvis med undantag för den flygande starten de fick som nykomlingar 2017.

– De har tre offensiva hot i Philip Haglund, Sam Lundholm och Henry Offia, som jag tycker är en av de bästa anfallarna i allsvenskan, säger han.

Vad gäller skadeläget inför matchen var det ingen fara med ytterbacken Godswill Ekpolo som gick ut på bår mot AZ med ett lindat knä. Han är redo för spel. Dessutom har Kari Arkivuo varit tillbaka i normal träning, men han är inte med i truppen denna gång. Det innebär att endast långtidsskadade duon med målvakten Jonathan Rasheed och Kevin Yakub saknas.

BK Häcken

Skadeläget: Jonathan Rasheed och Kevin Yakub långtidsskadade. Kari Arkivuo tillbaka i träning men inte med i truppen.

Trolig startelva: Abrahamsson – Ekpolo, Lindgren, Toivio, Andersson – Friberg, Faltsetas – Yasin, Irandust, Paulinho – Jeremejeff

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.