Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Nytt tittarfiasko för landslaget

Trots det viktiga VM-kvalet så har det nya svenska landslaget svårt att locka TV-tittarna. Toppmatchen mot Frankrike var det bara 723 000 svenskar som följde i första halvleken, enligt MMS.

Janne Andersson har börjat forma sitt nya landslag och har fått en ganska bra start i VM-kvalet. Trots det så verkar inte svenska TV-tittarna vara charmade.

Matchen mot Luxemburg, som Sverige vann med 1-0, var det 762 000 som följde. Det är sämsta siffran sedan Discovery Networks Sweden tog över rättigheterna att sända landslagets matcher inför förra EM-kvalet.

– Siffran var väldigt väntad med tanke på motståndet, det är inte en av de bästa matcherna. Mot Holland hade vi betydligt fler tittare och när vi möter Frankrike kommer det också att märkas, sa sportchefen Emir Osmanbegovic till Expressen då.

Men mot Frankrike blev det inte bättre. Trots att det är ett toppmöte, så var det bara 723 000 svenskar som såg första halvleken enligt MMS.

Siffran förbättrades dock tydligt i den andra halvleken när 871 000 satt bänkade framför TV:n. I mätningen ingår dock inte de tittade som följde matchen via streamingtjänsten DPlay.